Κατηγορίες
Super League 1

Μεγάλη ανατροπή, μεγάλο “διπλό” για την ΑΕΛ στο “Κλεάνθης Βικελίδης”!

Μια πολύ μεγάλη εμφάνιση, που συνοδεύτηκε από ανατροπή και τη νίκη στο τέλος, πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη η ΑΕΛ.

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, παρά το γεγονός πως έμεινε από νωρίς πίσω στο σκορ και μάλιστα με δύο γκολ σε ένα λεπτό, κατόρθωσε να κάνει την ανατροπή και με τέρμα του Αμρ Ουάρντα να ρίξει στο…καναβάτσο τον Άρη, που μάλλον υποτίμησε τις δυνατότητες των Θεσσαλών.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στην πρώτη ουσιαστική επίσκεψη στα καρέ του Κρίστινσον και συγκεκριμένα στο 11ο λεπτό όταν ο Βέλεθ πήδηξε πιο ψηλά από όλους μέσα στην περιοχή και με κεφαλιά νίκησε τον πορτιέρο της ΑΕΛ.

Μάλιστα ο Άρης βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο αμέσως επόμενο λεπτό όταν ο Ντιγκινί σούταρε, ο Κρίστινσον αρχικά απέκρουσε και ο Μπρούνο Γκάμα μόνος του μέσα στη περιοχή έκανε δύο τα τέρματα για τους “κιτρινόμαυρους”.

Από το χρονικό σημείο εκείνο και έπειτα, η ομάδα του Τόλη Τερζή έπαθε…καθίζηση, με την ΑΕΛ να ανεβάζει στροφές και στο 21′ επήλθε η μείωση του σκορ μετά από μία ωραία επίθεση των «βυσσινί» από τα δεξιά, όπου τελικός αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Νούνιτς μέσα στη περιοχή και με πλασέ ο Σλοβένος επιθετικός πέτυχε το 2-1.

Στο 33′ ήρθε το σοκ για τους γηπεδούχους όταν ο Ουάρντα έκανε τη σέντρα και ο εξαιρετικός Μάρκο Νούνιτς νίκησε τον Έμαν, φέρνοντας το ματς στα ίσια.

Αμέσως μετά, ο Ουάρντα πήρε τη κίτρινη κάρτα στο παιχνίδι για τον πανηγυρισμό του απέναντι στους φιλάθλους του Άρη.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Άρης είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Γκάμα, ενώ ίδια ήταν η κατάληξη στο 65′ σε σουτ του Ντιγκινί μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Στο 65′ το γήπεδο “πάγωσε” όταν ο Σετσέροβιτς βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο και έδειξε πως έχασε τις αισθήσεις του, ωστόσο με την παρέμβαση του γιατρού, επανήλθε γρήγορα, κερδίζοντας το χειροκρότημα του κόσμου.

Στο 74′ ήρθε η ψυχρολουσία για τους “κιτρίνους” όταν ο Κάτσε εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ουάρντα με κεφαλιά κέρδισε τον Έμαν για το 2-3. Αυτή ήταν η πρώτη ευκαιρία της ΑΕΛ στο δεύτερο μέρος αλλά όπως αποδείχτηκε ήταν και η καθοριστική.

Στο 83′ ο Ντουάρτε σούταρε και ο Κρίστινσον έδιωξε εντυπωσιακά ενώ στο 85′ ο Φατιόν έδιωξε δύο φορές πάνω στη γραμμή για την ΑΕΛ και κράτησε τη σπουδαία νίκη για τους «βυσσινί»!

Στο 90ο λεπτό ο ρέφερι Σκουλάς υπέδειξε πέναλτι σε χέρι αμυντικού της ΑΕΛ, ωστόσο μετά τη συμβουλή του VAR, υπέδειξε επιθετικό φάουλ στον Μόρα λίγο πριν τη σέντρα του Ντιγκινί.

Συνθέσεις

Άρης (Απόστολος Τερζής): Έμαν, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ρόουζ, Κόρχουτ, Ματίγια, Μπα (70′ Ντουάρτε), Ντιγκινί, Φετφατζίδης (77′ Μαρτίνες), Μπρούνο Γκάμα (61′ Λάρσον), Ιντέγε.

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Στάνκοβιτς, Μιχαήλ, Μόρας, Μπράλιτς, Μπέρτος, Κάτσε, Σεσέροβιτς (79′ Μπούστος), Μιλοσάβλιεβιτς (65′ Φατιόν), Ουάρντα (89′ Γκοΐκοβιτς), Νούνιτς.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected