Κατηγορίες
Αθλήματα

Στον δεύτερο γύρο ο Σκορίλας, στο κυρίως ταμπλό ο Τσιτσιπάς

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας κέρδισε μια τεράστια μάχη 3,5 ωρών και προκρίθηκε στη φάση των “16” του τουρνουά των 25.000 δολαρίων του Jounieh. Ο Πέτρος Τσιτσιπάς κατάφερε να πάρει την πρόκριση για το κυρίως ταμπλό μέσα από τα προκριματικά.

Μετά από 3 ώρες και 31 λεπτά μιας εξοντωτικής μάχης, ο Αλέξανδρος Σκορίλας επικράτησε του Hasan Ibrahim με 5-7, 7-6 (3), 7-5 και προκρίθηκε στους “16” καλύτερους της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων του Jounieh στον Λίβανο.

Όπως αναφέρει το tennisnews, ο Σκορίλας έχασε προβάδισμα με break στο 2ο σετ, αλλά παρέμεινε ψύχραιμος στα τελευταία game και στο tie-break, όπου δεν κινδύνεψε και επιβλήθηκε με 7-3. Στο αποφασιστικό σετ επέστρεψε από το 0-3 και το 2-5, για να κερδίσει 5 game στη σειρά και να πάρει τη μεγάλη νίκη. Σ’ αυτό το διάστημα ο Έλληνας πρωταθλητής έσβησε και 4 match point, ένα στο 8ο game και ακόμα 3 στο 9ο game.

Στον 2ο γύρο του ATCL International Tennis Cup, που φιλοξενείται σε χωμάτινα γήπεδα, θα αντιμετωπίσει είτε τον Βούλγαρο Alexandar Lazarov, No.7 στο ταμπλό, είτε τον Ρώσο Yan Bondarevskiy.

Τρεις Έλληνες τενίστες θα έχουμε στο κυρίως ταμπλό, αφού εκτός από τον Μάρκο Καλοβελώνη, που συμμετέχει απευθείας, θα βρίσκεται εκεί και ο Πέτρος Τσιτσιπάς, ο οποίος απέκλεισε σήμερα τον κορυφαίο του ταμπλό των προκριματικών, Mirko Cutuli. Έδινε μια μεγάλη μάχη με τον Ιταλό, τον οποίο κέρδιζε με 7-6 (4), 1-0 σε 1 ώρα και 18 λεπτά, όταν εγκατέλειψε το παιχνίδι τραυματισμένος.

Ήταν η 2η νίκη για τον Τσιτσιπά στο τουρνουά, καθώς χθες κέρδισε τον Σουηδό Eric Ahren Moonga με 6-4, 6-2. Στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό θα αντιμετωπίσει τον Ούγγρο Mate Valkusz, Νο.6 στο ταμπλό και Νο.526 στην παγκόσμια κατάταξη.

Στον τελευταίο γύρο των προκριματικών αγωνίστηκαν ακόμα δυο Έλληνες παίκτες, που δεν κατάφεραν όμως να μπουν στο κυρίως ταμπλό. Ο Γιάννης Σταμούλος ηττήθηκε από τον Γάλλο Paul Valsecchi με 7-5, 6-3, ενώ ο Αριστοτέλης Θάνος οδήγησε στο super tie-break τον Ρουμάνο Eduard Vlasceanu, αλλά “λύγισε” με 6-4, 5-7, 10-5.

Στο διπλό, ο Καλοβελώνης και ο Ρώσος Yan Bondarevskiy προκρίθηκαν στα προημιτελικά, κερδίζοντας τους Γάλλους Mayeul Darras και Alexandre Peyrot, με 7-5, 7-6 (3).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected