Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Football League

Καλαμάτα με 2×2 στο ξεκίνημα της Football League!

Με τους Μάκο και Κουϊρουκίδη να χτυπούν δύο φορές στο δεύτερο ημίχρονο μετά από ισάριθμες ασίστ του Στεργίδη, η Καλαμάτα επιβλήθηκε 2-0 του Ιάλυσου και ντουμπλάρισε τις νίκες της στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος της Football league, φιγουράροντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας!

Μπροστά σε 4.000 κόσμο στο γήπεδο της Παραλίας, η Καλαμάτα σπατάλησε ένα ημίχρονο στο οποίο η ομάδα της Ρόδου ήταν καλύτερη αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει και οι “μελανόλευκοι” την τιμώρησαν στην επανάληψη με τον Μάκο να ανοίγει το σκορ στο 47ο λεπτό και τον Κουιρουκίδη να σφραγίζει το δεύτερο τρίποντο στο 73ο.

Ο Βασίλης Βούζας δεν επιφύλασσε εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα καθώς επέλεξε τους δέκα που ξεκίνησαν το παιχνίδι στο “Στ. Μαυροθαλασσίτης” στην πρεμιέρα απέναντι στο Αιγάλεω και η μοναδική αλλαγή ήταν στα γκολπόστ όπου τη θέση του Στεφανάκου πήρε ο Πάντος.

Ο Ιάλυσος φάνηκε από τα πρώτα λεπτά να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και μετά το πρώτο δεκάλεπτο ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα. Με αιχμή του δόρατος τον δαιμονιώδη Μιχάλη Φράγκο προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Μαύρης Θύελλας και σε κάποιες φάσεις το κατάφερε αφού οι “μελανόλευκοι” αμυντικοί υπέπεσαν σε πολλά λάθη.

Οι Ροδίτες έπεφταν πρώτοι πάνω στη μπάλα και κέρδιζαν τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες με αποτέλεσμα να ανανεώνουν τις επιθέσεις τους.

Στο 17ο λεπτό άγγιξαν μάλιστα το γκολ όταν ο Φράγκος είχε σουτ στο δοκάρι ενώ ο ίδιος στο 25ο λεπτό ελίχθηκε μέσα στην περιοχή απέφυγε και τον Πάντο αλλά την τελευταία στιγμή πρόλαβε ο Ιντζίδης και έδιωξε.

Στο υπόλοιπο του ημιχρόνου η Καλαμάτα κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι αλλά δεν μπόρεσε να φανεί απειλητική εκτός από μία κεφαλιά που είχε ο Αλεξόπουλος σε κόρνερ του Στεργίδη.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε εντυπωσιακά στο δεύτερο ημίχρονο και αυτό βοήθησε το γκολ από τα… αποδυτήρια που πέτυχε η Καλαμάτα.

Ο Στεργίδης εκτέλεσε κόρνερ στο 47ο λεπτό, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι όπου είχε “τρυπώσει” ο Μάκος ο οποίος με προβολή νίκησε τον Ανδρούτσο σημειώνοντας το 1-0 μεσα σε αποθέωση!

Το γκολ έδωσε νέα ώθηση στους “μελανόλευκους” που στην επόμενη ακριβώς φάση είχαν την ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους όταν ο Μπάμπης έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και κατέληξε στην αγκαλιά του Ανδρούτσου.

Ο Ιάλυσος παρουσιάστηκε σαστισμένος στα πρώτα ενώ τα πράγματα δυσκόλεψαν αρκετά όταν στο 56ο λεπτό έχασε τον καλύτερό του παίκτη στο πρώτο ημίχρονο Μιχάλη Φράγκο ο οποίος αποχώρησε με πρόβλημα.

Η Καλαμάτα πήρε ψυχολογία και έκανε καλή διαχείριση του παιχνιδιού για να φτάσει στο 2-0 στο 73ο λεπτό και ουσιαστικά να κλειδώσει εκεί τη νίκη.

Ο Οσμάναγκιτς έκανε την κάθετη στον Στεργίδη ο οποίος γύρισε την κατάλληλη στιγμή και ο Κουιρουκίδης από θέση φορ έκανε το 2-0 διώχνοντας κάθε αμφιβολία για τον τελικό νικητή στο γήπεδο της Παραλίας.

Το φιλμ του αγώνα στο Sport365

Συνθέσεις

Καλαμάτα: Πάντος, Τσουβαλτζίδης, Γαλούπης, Ιντζίδης, Ζαχαρόπουλος, Μπάμπης, Στεργίδης, Κουιρουκίδης (74′ Ράκιτς), Βουκμιροβιτς (80′ Καζβιρόπουλος), Αλεξόπουλος (56′ Οσμάναγκιτς)

Ιάλυσος: Ανδρούτσος, Μακρυδημήτρης, Τριποτσέρης, Πατινιώτης, Ρεκλείτης (81′ Παπαδόπουλος), Χατζηδίμπας, Αυγενικού, Νατσιόπουλος (63′ Κουγιός), Μαρτσάκης, Χειμωνέτος Κ., Φράγκος (56′ λ. τρ. Μπαρέττας)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected