Αθλήματα

Εκτός συνέχειας στο Macon η Βαλεντίνη

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου δεν κατάφερε να ξεπεράσει την πολύ δυνατή Irina Falconi και δε θα συνεχίσει την προσπάθειά της στο τουρνουά των 80.000 δολαρίων στο Macon της Τζόρτζια, έχει ωστόσο ακόμα ανοιχτές υποχρεώσεις στο ταμπλό του διπλού.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η Βαλεντίνη ηττήθηκε από τη Falconi με 6-2, 6-3 στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό του Mercer Tennis Classic, που φιλοξενείται στο Macon των Ηνωμένων Πολιτειών και ανήκει στην κατηγορία των 80.000 δολαρίων.

Και στα 2 σετ η Falconi προηγήθηκε από νωρίς με break και έλεγξε τον ρυθμό. Προς το τέλος του παιχνιδιού η Βαλεντίνη προσπάθησε να αντιδράσει και μείωσε από το 4-1 και το 5-2 σε 5-3, 40-Α, έχοντας ένα break point για να μειώσει περισσότερο, σε 5-4. Δεν το αξιοποίησε ωστόσο και η 29χρονη Αμερικανίδα, η οποία τώρα δεν έχει rank λόγω τραυματισμού που πέρασε αλλά έχει φτάσει ως το Νο.63 του κόσμου, πήρε τους 3 επόμενους πόντους και ολοκλήρωσε το ματς σε 76 λεπτά.

Εκτός 16άδας έμεινε και η ελληνικής καταγωγής Jaimee Fourlis, που αγωνίζεται για την Αυστραλία και συνεργάζεται με τη Βαλεντίνη αυτή την εβδομάδα στο διπλό. Η 20χρονη Ελληνοαυστραλή ηττήθηκε από την Usue Maitane Arconada, No.5 στο ταμπλό και Νο.138 στην παγκόσμια κατάταξη, με 6-2, 6-2.

Στο διπλό, Fourlis και Γραμματικοπούλου είχαν κερδίσει από προχθές τις Αμερικανίδες Emerald Able και Epiphany B. Turner με 6-4, 6-2. Απόψε θα αντιμετωπίσουν τις κορυφαίες του ταμπλό, τη Σουηδέζα Johanna Larsson και τη Λουξεμβούργια Mandy Minella, για την προημιτελική φάση.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected