Αθλήματα

Δημοσίευμα αναφέρει πως η Νέα Ιωνία τιμώρησε τις Κερλίδη και Μακρή επειδή αγωνίστηκαν με την Εθνική!

Πρωτοφανής απόφαση στα χρονικά του Παγκόσμιου αθλητισμού φέρεται να έχει πάρει ο ΟΦΝ Ιωνίας, αναφορικά με τις διεθνείς αθλήτριες Ελένη Κερλίδη και Αλίκη Μακρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-handball, η διοίκηση του συλλόγου τιμώρησε με τρεις και δύο μήνες αποκλεισμό αντίστοιχα τις παραπάνω αθλήτριες, επειδή δεν συμμετείχαν στην προετοιμασία της ομάδας, αλλά προτίμησαν να εκπροσωπήσουν την χώρα μας με την Εθνική Γυναικών Beach Handball στα World Beach Games, μία επίσημη διεθνής διοργάνωση της Ένωσης των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών!

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Νέα Ιωνία δεν αρκείται στην τιμωρία των αθλητριών, αλλά ζητά με έγγραφο της από την Ομοσπονδία να μην κάνει δεκτό κανένα αίτημα μεταγραφής των αθλητριών στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο, δηλαδή να τους… κόψουμε και το χάντμπολ για ένα έτος, κάτι που θα επιφέρει ζημιά και στην Εθνική Γυναικών σάλας που έχει επίσημες υποχρεώσεις και τον Mάρτιο και τον Μάιο.

Το αποκορύφωμα είναι ότι η διοίκηση της Νέας Ιωνίας σύμφωνα με πληροφορίες θέτει και θέμα προνομίων των διεθνών που κέρδισαν με την αξία τους ως Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες, όπως την εισαγωγή τους χωρίς εξετάσεις σε πανεπιστήμια της αρεσκείας τους, αφού η Κερλίδη θέλει και μπορεί βάσει νόμου να πάρει μεταγραφή λόγω σπουδών σε ομάδα της Θεσσαλονίκης!

Οι δύο αθλήτριες ήταν μέλη της Εθνικής ομάδας που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Παράκτιους- Πάτρα 2019, τον περασμένο Αύγουστο.

Είναι απορίας άξιο πως άνθρωποι που ασχολούνται χρόνια με το άθλημα, από σημαντικά πόστα έλαβαν τέτοιες αποφάσεις και «χρησιμοποιούν» ουσιαστικά τις αθλήτριες που είναι τα «εξιλαστήρια θύματα» για τις διαφορές που έχουν με την Ομοσπονδία σχετικά με το Βeach Ηandball και όχι μόνο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αθλήτριες –που είναι ήδη εδώ και δύο μήνες σε σιωπηρή τιμωρία- δεν έχασαν κανένα επίσημο ματς της Νέας Ιωνίας, αφού η Ομοσπονδία είχε φροντίσει το πρωτάθλημα να ξεκινήσει μετά την διοργάνωση της Ντόχα (11-16/10), στις 26 Οκτωβρίου!

Η μόνη ομάδα που αποδεδειγμένα είχε θέμα ήταν ο ΠΑΟΚ που αναγκάστηκε να παίξει χωρίς την Μούρνου σε ευρωπαϊκό κιόλας παιχνίδι (κόντρα στην ΖΟΡΚ στις 13/10), αλλά προς τιμήν τους οι άνθρωποι της ομάδας δεν έφεραν κανένα εμπόδιο στην αθλήτρια που ήθελε να βοηθήσει την Εθνική μας.

Η Νέα Ιωνία επικαλείται τον τραυματισμό της Κεπεσίδου στο EURO Beach Handball της Πολωνίας και έχει σηκώσει το… λάβαρο της επαναστάσεως κατά του Beach Handball και της Ομοσπονδίας.

περισσότερα ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected