Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Μεγάλη ανατροπή η Ατλέτικο και τώρα τελικός με Ρεάλ! (vid)

Τα πάνω-κάτω έφερε η Ατλέτικο στον ημιτελικό του Σούπερ Καπ με την Μπαρτσελόνα! Με δυο γκολ στο δεκάλεπτο 81’-86’ γύρισε τούμπα τη ματσάρα (3-2) και θα διεκδικήσει το τρόπαιο με τη Ρεάλ.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης προηγήθηκε, έμεινε πίσω στο σκορ, αλλά κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να προκριθεί στον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ, όπου θα συναντήσει τη συμπολίτισσα Ρεάλ.

Στο πρώτο ημίχρονο συνέβησαν λιγοστά πράγματα με τον Γιαν Όμπλακ να είναι σε ετοιμότητα όποτε χρειάστηκε, ενώ από την άλλη ο Έκτορ Ερέρα στην μοναδική σημαντική ευκαιρία της Ατλέτικο αστόχησε.

Ότι δεν συνέβη στο πρώτο ημίχρονο, συνέβη στο δεύτερο. Μόλις είκοσι δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Κόκε άνοιξε το σκορ μετά από ωραία ομαδική ενέργεια των «ροχιμπλάνκος». Η αντίδραση της Μπαρτσελόνα δεν άργησε να έρθει και στο 51ο λεπτό ο Λιονέλ Μέσι με δεξί σουτ ισοφάρισε.

Στο 60 έβαλε γκολάρα που την ακύρωσε για χέρι το VAR και δύο λεπτά αργότερα, ο Ομπλάκ έβγαλε την κεφαλιά του Λουίς Σουάρες και στην επαναφορά με κεφαλιά σκόραρε ο Γκριεζμάν.

Η Μπάρτσα συνέχιζε να πιέζει, μα μία τη σταματούσε ο Ομπλάκ και μία το VAR που ακύρωσε και το γκολ του Πικέ (74′) για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. Και αντί να καθαρίσουν οι Καταλανοί το παιχνίδι, ήρθε η ανατροπή των Ροχιμπλάνκος. Ο Νέτο ανέτρεψε τον Βιτόλο (80′) και ο Μοράτα ευστόχησε, ενώ ο Κορέα (86′) βγήκε στην πλάτη της άμυνας και έστειλε την ομάδα του στον τελικό. Σε ένα φινάλε Σούπερ Καπ για το 2019, που διεξάγεται το 2020 και που δεν το διεκδικεί ούτε η πρωταθλήτρια, ούτε η κυπελλούχος Ισπανίας…

Συνθέσεις

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νέτο, Ουμτιτί, Πικέ, Σέρζι Ρομπέρτο, Ζόρντι Αλμπα, Βιδάλ, Μπουσκέτς (84′ Ράκιτιτς), Ντε Γιονγκ (88′ Φατί), Μέσι, Γκριεζμάν, Λουίς Σουάρες

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Φελίπε, Σάβιτς, Λόντι (67′ Βιτόλο), Τρίπιερ, Παρτέι, Ερέρα (46′ Κόκε, 72′ Γιορέντε), Σαούλ, Κορέα, Ζοάο Φέλιξ, Μοράτα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected