Κατηγορίες
Αθλήματα

Άνετα στην πρεμιέρα ο Τσιτσιπάς (vid)

O Στέφανος Τσιτσιπάς δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα στην πρεμιέρα του στο Australian Open, έχασε μόλις 5 games από τον Salvatore Caruso και πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης σε 1 ώρα και 43 λεπτά.

Με έναν πολύ καλό αγώνα ξεκίνησε την πορεία του στο Australian Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε του Salvatore Caruso με 6-0, 6-2, 6-3 και πήρε μια άνετη και εύκολη πρόκριση για τον 2ο γύρο του Grand Slam της Μελβούρνης.

Όπως αναφέρει το tennisnews, 8 άσοι, 27 winners και 16 αβίαστα λάθη ήταν ο απολογισμός του Στέφανου, που δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να φτάσει σε break point, τη στιγμή που ο ίδιος αξιοποίησε τα 6 από τα 13 break point του στο ματς.

Το 1ο σετ ήταν κυριολεκτικά αψεγάδιαστο για τον Στέφανο, αφού δεν έχασε ούτε ένα game. Συνέχισε το σερί του και έφτασε τα 7 κερδισμένα games στη σειρά στο 2ο σετ, ενώ λίγο έλειψε να κάνει και 4ο διαδοχικό break, αλλά ο Ιταλός έσβησε ένα break point και κατάφερε να αποτρέψει το 0-2 στο 2ο σετ, για να ισοφαρίσει σε 1-1.

Αυτό βεβαίως δεν ήταν αρκετό για να κρατήσει τον Έλληνα πρωταθλητή, που συνέχισε να κυριαρχεί και να ασκεί ασφυκτική πίεση στον αντίπαλό του και μετά από ένα game με 4 ισοπαλίες – το μεγαλύτερο στο παιχνίδι – έκανε το πρώτο break στο 2ο σετ για να “ξεφύγει” με 3-1.

Με break στο 8ο game o Στέφανος πήρε το 2ο σετ με 6-2 και έκανε ξανά νωρίς break στο 3ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 4-1. Ο Caruso έδειξε τη μαχητικότητά του μέχρι το τέλος και στο 8ο game επέστρεψε από το 2-5, 0-40, έσβησε τριπλό match point και μείωσε σε 3-5, ενώ πήρε και τους δυο πρώτους πόντους του επόμενου game, φτάνοντας τους 7 κερδισμένους πόντους στη σειρά. Κάπου εκεί ο Στέφανος βρήκε ξανά το καλό του σερβίς και με ένα δικό του σερί τεσσάρων κερδισμένων πόντων υπερασπίστηκε ακόμα ένα service game του, για να “κλειδώσει” την κατάκτηση του 3ου σετ με 6-3 και φυσικά τη νίκη του.

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος ήταν ημιφιναλίστ πέρσι στο Australian Open, θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο τον Philipp Kohlschreiber, που κέρδισε τον Marcos Giron με 7-5, 6-1, 6-2.

Δείτε τα highlights του αγώνα

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected