Κατηγορίες
Αθλήματα

Ο γρηγορότερος Δουβαλίδης της τελευταίας πενταετίας!

Τη δεύτερη γρηγορότερη κούρσα της καριέρας του και τον γρηγορότερο χρόνο στα 60 μ. εμπ. από το 2015 πραγματοποίησε σήμερα ο Κώστας Δουβαλίδης στο ντεμπούτο του στη σεζόν.

Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα ήταν δεύτερος στα ψηλά εμπόδια με 7.61, ένα μόλις χιλιοστό κάτω από το ατομικό του και πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο πέτυχε στις 25 Φεβρουαρίου του 2014. Ο Δουβαλίδης επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του και έδειξε πως οι δύο μεγάλες προετοιμασίες στη Νότιο Αφρική είχαν το ανάλογο αποτέλεσμα κι έτσι μόλις στον πρώτο του αγώνα στη χρονιά άφησε πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Ο Δουβαλίδης είναι από τους αθλητές που είχαν ποντάρει στη χειμερινή σεζόν και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ωστόσο πλέον θέτει ως στόχο αν βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ, να μαζέψει τους βαθμούς που θέλει για το παγκόσμιο ράνκινγκ και να ετοιμαστεί για τους μεγάλους στόχους της θερινής περιόδου. Νικητής στο σημερινό αγώνα ήταν ο Μοχάμεντ Αλ Γιουχά (Κουβέιτ) με 7.54. Ο Δουβαλίδης με εφόδιο τη σημερινή εμφάνιση θα συνεχίσει την Κυριακή (9/2) στη Μετς της Γαλλίας.

Οι γρηγορότερες κούρσες του Κώστα Δουβαλίδη στα 60 μ εμπ.
7.60 Πράγα 25/2/14
7.61 Ντίσελντορφ 4/2/2020
7.62 Σόποτ 9/3/14
7.62 Πράγα 6/3/15
7.63 Πειραιάς 22/2/12
7.63 Πειραιάς 9/2/14
7.63 Πειραιάς 31/1/15

Στα 5,55 μ. ο Φιλιππίδης στα 13,85 μ. η Παπαχρήστου

Τους αγώνες του στη χειμερινή σεζόν συνεχίζει ο Κώστας Φιλιππίδης, που μετά το Κότμπους και την Καρλσρούη βρέθηκε σήμερα στο Ντίσελνοτρφ για μία ακόμη παρουσία τη σειρά World Indoor Tour.

Ο πρωταθλητής του Δημήτρη Κυτέα κατέλαβε την έκτη θέση στο επί κοντώ με άλμα στα 5,55 μ., ύψος που ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια – στάθηκε μάλιστα τυχερός αφού ο πήχης έπεσε αφού, όμως, ο κριτής είχε σηκώσει άσπρη σημαία, ενώ νωρίτερα είχε περάσει με την πρώτη και τα 5,40 μ., ύψος στο οποίο μπήκε στον αγώνα του. Ο έμπειρος άλτης στη συνέχεια δοκίμασε στα 5,70 μ., όσο και το φετινό του ρεκόρ από το Κότμπους, δίχως όμως επιτυχία. Ο Φιλιππίδης θα συνεχίσει τη διαδρομή του στη χειμερινή σεζόν, το Σάββατο στο Τορούν.

Σε δαιμονισμένη κατάσταση έδειξε πως είναι ο Άρμοντ Ντουπλάντις, καθώς στον πρώτο του αγώνα στη σεζόν ξεπέρασε τα 6,00 μ. και πέτυχε ρεκόρ Σουηδίας και την κορυφαία επίδοση στον κόσμο. Ο νεαρός άλτης στη συνέχεια είδε τον πήχη στα 6,17 μ., προκειμένου να βελτιώσει το παγκόσμιο ρεκόρ (6,16 μ.) και είχε πολύ καλή πρώτη προσπάθεια. Δεύτερος με 5,80 μ. ήταν ο Σαμ Κέντρικς (ΗΠΑ) και τρίτος Τόρμπεν Μπλεχ (Γερμανία) με 5,70 μέτρα.

Το ντεμπούτο της στη χρονιά έκανε σήμερα η Βούλα Παπαχρήστου, που ωστόσο δεν κυμάνθηκε στα επίπεδα που θα ήθελε. Η αθλήτρια του Δημήτρη Βασιλικού κατέλαβε την πέμπτη θέση στον αγώνα με καλύτερη προσπάθεια στα 13,85 μ., ενώ είχε ένα ακόμη έγκυρο άλμα στα 13,59 μέτρα. Η “ασημένια” πρωταθλήτρια Ευρώπης πέρυσι στη Γλασκώβη βρίσκεται στην αρχή της σεζόν και στον επόμενο αγώνα θα επιδιώξει να διορθώσει τα σημερινά λάθη και να βρεθεί στις επιδόσεις που έχει στα πόδια της. Νικήτρια στο τριπλούν ήταν η Νιλ Έχαρντ (Γερμανία) με 14,17 μ., επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ και κορυφαία επίδοση στην κόσμο και ακολούθησαν οι Πατρίσια Μαμόνα (Πορτογαλία) και Ντόβιλ Κίλτι (Λιθουανία) με 14,09 μ. και 14,06 μ. αντίστοιχα. Η Παπαχρήστου θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στις 14 Φεβρουαρίου στη διοργάνωση, πουη θα φιλοξενηθεί στην πόλη Βαν ντε Ρέιγ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected