Κατηγορίες
Basket

Βαριά ήττα του Ολυμπιακού στο Κάουνας

Μία ακόμα από τις γνωστές του καταρρεύσεις είχε ο Ολυμπιακός στη Λιθουανία, όπου γνώρισε τη συντριβή με 94-69 από την Ζαλγκίρις Κάουνας, για την 23η αγωνιστική της Euroleague και πλέον δεν μπορεί να γίνεται ούτε… λόγος για την οκτάδα.

Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν κοντά στο σκορ έχοντας στο μυαλό τους κυρίως την επίθεση, αν όχι μόνο αυτή, με τον Ολυμπιακό να μην κάνει φάουλ για 7:30 αγώνα, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 22-17. Στο 13′ ο Λεκαβίτσιους ήταν αυτός που ανέβασε για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (31-20) και η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει επικίνδυνα προς την Ζαλγκίρις.

Την ίδια στιγμή η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν… ανύπαρκτη, ιδίως μέσα στη ρακέτα, όπου ο Μιλουτίνοφ πάλευε, αλλά η συνεισφορά του περιορίστηκε μόνο στον τομέα των ριμπάουντ αφού και επιθετικά έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό. Ρότσεστι και Βεζένκοφ «ροκάνισαν» τη διαφορά στο -8 (39-31) στο 17′, με το ημίχρονο να κλείνει τελικά στο 46-37.

Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, αποχώρησε τραυματίας ο Τέιλορ Ρότσεστι. Στα μισά της 3ης περιόδου, αποχώρησε και ο Βασίλης Σπανούλης. Ο Ολυμπιακός είχε να αντιμετωπίσει ακόμα περισσότερα προβλήματα, πέρα από τα αγωνιστικά καθώς η κατάσταση «στράβωσε» πιο πολύ.

Η Ζαλγκίρις κυριάρχησε απόλυτα στο παρκέ και η διαφορά προσέγγισε τους 20 πόντους (σκορ 64-45). Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να λύσει τα προβλήματά του, σε άμυνα κι επίθεση, καθώς η Ζαλγκίρις είχε… απαντήσεις σε όλα. Και μετά τους τραυματισμούς το θέμα έγινε ποσοτικό αλλά και ποιοτικό. Οι Λιθουανοί έφτασαν στο 69-45 λίγο πριν το τέλος της 3ης περιόδου που έληξε 69-48.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κατεβάσει κάπως τη διαφορά και μείωσε σε 77-62 αλλά γρήγορα η Ζαλγκίρις ξέφυγε 83-62. Μέχρι εκείνο το σημείο οι Λιθουανοί είχαν 13/19 τρίποντα με τους Ρίβερς, Μιλάκνις και Γουόλκαπ να έχουν μαζί 10/13….

To μαρτύριο έφτανε στο τέλος του. Με μόνο ενθαρρυντικό την πρώτη εμφάνιση στην Euroleague του νεαρού Αλέξανδρου Νικολαϊδη

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected