Κατηγορίες
Αθλήματα

Προβάδισμα για την Ελλάδα με νίκη της Γραμματικοπούλου

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου κατάφερε να πάρει μια πολύ δύσκολη νίκη εις βάρος της Elena Malygina στο tie-break του 3ου σετ και έδωσε προβάδισμα στην Ελλάδα, στην πρεμιέρα της με την Εσθονία για το τουρνουά της 1ης κατηγορίας του Fed Cup.

Η Γραμματικοπούλου δεν είχε καθόλου εύκολο έργο απέναντι στην Malygina, στο πρώτο rubber του tie της Ελλάδας με την Εσθονία για την 1η κατηγορία της ευρωαφρικανικής ζώνης του Fed Cup, που φιλοξενείται από την Εσθονία στο Ταλίν.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η 22χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.301 στην παγκόσμια κατάταξη, έχασε προβάδισμα με σετ και έμεινε πίσω με 2-5 στο 3ο σετ, ενώ χρειάστηκε να σβήσει και 2 match point, πριν τελικά φτάσει στη μεγάλη νίκη με 6-4, 4-6, 7-6 (8).

Στο 1ο σετ η Βαλεντίνη έμεινε πίσω με 0-2, αλλά κέρδισε τα 6 από τα 8 επόμενα games και το κατέκτησε με 6-4. Στο 2ο σετ η 19χρονη Εσθονή, η οποία βρίσκεται στο Νο.557 του κόσμου, προηγήθηκε με 3-0 στο 2ο σετ και παρά την ισοφάριση της Βαλεντίνης στο 4-4, έκανε το break και το πήρε με 6-4.

Στο αποφασιστικό σετ, η Malygina προηγήθηκε ξανά με break, για να κάνει το 5-2. Η Βαλεντίνη κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να πάρει 4 games στη σειρά, για να περάσει μπροστά με 6-5. Δεν κατάφερε ωστόσο να κλείσει το ματς στο σερβίς της και υπέστη ένα ακόμα break, που οδήγησε το σετ αυτό σε tie-break.

Εκεί η Βαλεντίνη προηγήθηκε με 6-4, αλλά έχασε το προβάδισμα αυτό και χρειάστηκε να σβήσει 2 match point, στο 6-7 και στο 7-8, για να κερδίσει τελικά το tie-break με 10-8 και να βάλει τέλος στο ματς έπειτα από 2 ώρες και 18 λεπτά αγώνα.

Η Ελλάδα απέκτησε το προβάδισμα με 1-0 επί της Εσθονίας και ακολουθεί το πολύ δύσκολο rubber της Δέσποινας Παπαμιχαήλ, με την Anett Kontaveit, που βρίσκεται στο Νο.22 της παγκόσμιας κατάταξης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected