Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Ισόπαλο το ματς στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και ανοιχτοί λογαριασμοί (photos+vid)

Δεν ανέδειξε νικητή το ματς στο κρύο λόγω του ψύχους “Κλεάνθης Βικελίδης”, καθώς Άρης και Ατρόμητος έμειναν στο 0-0 στο «Βικελίδης». Έχασε πέναλτι ο Μπρούνο Γκάμα και η πρόκριση θα κριθεί στον επαναληπτικό στο Περιστέρι.

Χαμένο πέναλτι, αλλά και αρκετές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους, δικαίωμα στην ελπίδα έχουν οι Περιστεριώτες που στάθηκαν πολύ καλά αμυντικά και θα μπορούσαν να κάνουν ακόμη μεγαλύτερη «ζημιά» σε κάποια αντεπίθεση.

Δίχως εκπλήξεις ξεκίνησαν το ματς οι προπονητές των δυο ομάδων. Ο Μίχαελ Ένινγκ επανέφερε στο αρχικό σχήμα τους Φραν Βέλεθ και Μιχάλι Κόρχουτ ενώ ο Σάββας Παντελίδης επέλεξε τον Απόστολο Βέλλιο στην κορυφή της επίθεσης και τον Αζέρ Μπουσούλατζιτς στο πλάι του Χάρη Χαρίση στη μεσαία γραμμή.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυναμικά – ενδεικτικό ότι κέρδισαν τρία κόρνερ στα πρώτα πέντε λεπτά – χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να απειλήσουν την εστία του Μπάλαζ Μέγιερι. Αντίθετα, στο 13′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα, με τον Βέλλιο να έχει την έμπνευση να «κρεμάσει» τον Χουλιάν Κουέστα από τα 30 μέτρα, χωρίς ωστόσο η προσπάθεια να στέφεται με επιτυχία. Τρία λεπτά αργότερα, ο Άρης «άγγιξε» το γκολ: από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στο Νικολά Ντιγκινί, αλλά στο σουτ του Γάλλου, ο Στέφανος Στρούγγης απομάκρυνε πάνω στη γραμμή! Στο ημίωρο, από φάουλ του Ροντρίγκο Γκάλο ο Μπουσούλατζιτς στο δεύτερο δοκάρι δεν έβαλε σωστά το πόδι του για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, με το 0-0 να μένει ως το τέλος του πρώτου μέρους, παρά τις ζογκλερικές ενέργειες του Γιάννη Φετφατζίδη.

Άκρως επιθετικοί οι “κίτρινοι” στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Ντάνιελ Λάρσον να κάνει κακή επιλογή σε αντεπίθεση στο 47′ και τον Αριστείδη Βάτσιο – κατόπιν συνεννόησης με τους Εμμανουήλ Σκουλά και Ηλία Κωνσταντίνου, υπεύθυνους στο Video Assistant Referee – να μην υποδεικνύει τρία λεπτά μετά παράβαση σε σουτ του Χαβιέ Ματίγια, με την μπάλα να χτυπάει σε σώματα αμυνομένων και εν συνεχεία στο χέρι του Αλέξανδρου Κατράνη. Το έκανε, ωστόσο στο 63′, όταν ο Βέλλιος ανέτρεψε τον Ματίγια εντός περιοχής. Το πέναλτι, όμως, που εκτέλεσε ο Μπρούνο Γκάμα δεν μετουσιώθηκε σε γκολ, αφού η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μέγιερι!

Ο Άρης συνέχισε να σπαταλά ευκαιρίες, με τον Ρόουζ να μην προλαβαίνει στο τακουνάκι του «Φέτφα» και το σουτ του Γκάμα να περνάει εκτός εστίας του Μέγιερι ενώ την ίδια τύχη είχε και η προσπάθεια του Ντιγκινί. Απειλητικοί οι Περιστεριώτες στην κόντρα, με τον Χαβιέ Ούμπιδες να σουτάρει πάνω στον Κόρχουτ, με τον Κουέστα εκτός εστίας, σε υποδειγματική αντεπίθεση με τους Βέλλιο και Θανάση Ανδρούτσο στο 76′. Το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος και, έτσι, η πρόκριση στην τετράδα του Κυπέλλου θα κριθεί την ερχόμενη Πέμπτη (13/2, 20:00) στο Περιστέρι.

Συνθέσεις

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα (85′ Μαρτίνες), Φετφατζίδης, Λάρσον (77′ Ντουρμισάι), Ντιγκινί.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Μέγιερι, Γούτας, Στρούγγης, Κιβρακίδης, Κατράνης, Μπουσούλατζιτς, Χαρίσης, Γκάλο (Ούμπιδες), Νταβιώτης (77′ Ενσικουλού), Ανδρούτσος (81′ Μάντσον), Βέλλιος.

δείτε φωτογραφίες και βίντεο στο onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected