Αθλήματα

Νίκες… παντού για τους Έλληνες τενίστες!

Πρώτη νίκη για την Αθηνά στο Μανακόρ

Η Αθηνά Πήττα πραγματοποίησε πολύ καλό ξεκίνημα στο Μανακόρ της Μαγιόρκας και προκρίθηκε στη φάση των “16” της διεθνούς διοργάνωσης της Grade 3 κατηγορίας της ITF.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η 15χρονη Αθηνά απώλεσε μόλις 4 games από τη Γαλλίδα Jade Marie, της οποίας επιβλήθηκε με 6-1, 6-3.

Στον 2ο γύρο της hardcourt διοργάνωσης της Ισπανίας, η Ελληνίδα αθλήτρια θα αντιμετωπίσει την Ιταλίδα Giulia Martinelli, που απέκλεισε την Ισπανίδα Fiona Arrese Mata, No.1 στο ταμπλό, με 6-2, 6-3.

Η Αθηνά προκρίθηκε και στα προημιτελικά του διπλού, όπου μαζί με την Αυστραλή Milan Krish κέρδισαν τις κορυφαίες του ταμπλό, Nikol Palecek και Pola Wygonowska, με 6-4, 6-3. Στα προημιτελικά Πήττα και Krish θα αντιμετωπίσουν τις Ισπανίδες Claudia De Las Heras Armenteras και Maria Dolores Lopez Martinez.

Φάνης ΚοντόπουλοςΝίκη για τον Κοντόπουλο στη Φλόριντα

Ο Φάνης Κοντόπουλος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και νίκη στον τελευταίο του αγώνα με το Tennessee Tech University στο Ταλαχάσι της Φλόριντας.

Ο Κοντόπουλος έπαιξε καλό τένις και επιβλήθηκε του D Giritharan με 7-6 (2), 6-4, στην άνετη νίκη του Tennessee Tech επί του Buffalo University με 6-1.

Ο Κοντόπουλος ξεκίνησε τις σπουδές του στην άλλη μεριά του Ατλαντικού το 2016. Τα πρώτα δυο χρόνια ήταν στο North Carolina Central και αγωνίστηκε γι’ αυτό το πανεπιστήμιο, ενώ από πέρσι αγωνίζεται στο Tennessee Tech University. Φέτος διανύει την 4η χρονιά των σπουδών του.

Το Tennessee Tech, που αγωνίστηκε στη Φλόριντα το περασμένο Σαββατοκύριακο χάνοντας από το Florida State με 5-2 και κερδίζοντας το Buffalo με 6-1, θα αντιμετωπίσει στον επόμενο αγώνα του το Kennesaw State University εντός έδρας, το Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου.

Χρήστος ΚεϊσίδηςΝίκες για Κεϊσίδη, Ξυλά και Ματούλα

Ο Χρήστος Κεϊσίδης, ο Γιάννης Ξυλάς και η Μάρθα Ματούλα προκρίθηκαν στον τελευταίο προκριματικό γύρο του τουρνουά των 15.000 δολαρίων που φιλοξενείται αυτή την εβδομάδα στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο Κεϊσίδης πέτυχε μια δύσκολη νίκη επί του Γάλλου Mathys Erhard με 6-4, 3-6, 14-12 και προκρίθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο του τουρνουά αυτής της εβδομάδας του Lyttos Beach ITF World Tour. Σήμερα, θα αντιμετωπίσει τον επίσης Γάλλο Nicolas Tepmahc, για την είσοδό του στο κυρίως ταμπλό.

Στον τελευταίο προκριματικό γύρο μπήκε και ο Γιάννης Ξυλάς, που επιβλήθηκε του Βρετανού Edward Hubner με 6-0, 6-4. Σήμερα θα αντιμετωπίσει τον Ισραηλινό Sahar Simon.

Στον 2ο προκριματικό γύρο ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους οι Βίκτωρας Ζερβουδάκης, Αλέξανδρος Σκορίλας και Γιάννης Μπροκάκης. Ο Ζερβουδάκης ηττήθηκε από τον Wilfredo Gonzalez με 7-5, 6-3. Ο Σκορίλας διεκδίκησε μέχρι τέλους την πρόκριση αλλά τελικά ηττήθηκε από τον Sahar Simon με 2-6, 6-2, 13-11, ενώ ο Μπροκάκης γνώρισε την ήττα από τον Tepmahc, με 6-0, 6-4.

Στο ταμπλό των γυναικών, η Μάρθα Ματούλα επιβλήθηκε της Βουλγάρας Aleksandra Zlatarova με 6-4, 6-0 και θα αντιμετωπίσει σήμερα την Ισραηλινή Nicole Khirin, για μια θέση στο κυρίως ταμπλό.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected