Basket

Οι καλύτερες στιγμές του Michael Jordan από τους έξι τελικούς (vid)

6/6. Ο Michael Jordan έχει πάει έξι φορές με τους Chicago Bulls στους τελικούς του NBA και δεν έχει φύγει ποτέ με σκυμμένο το κεφάλι. Η πρεμιέρα του Last Dance πλησιάζει και το Basketblog.gr παρουσιάζει τα highlights από τα δύο three-peat του κορυφαίου μπασκετμπολίστα όλων των εποχών.

Με το Last Dance να βρίσκεται προ των πυλών, ας θυμηθούμε τα highlights του Michael Jordan από τις έξι παρουσίες του σε τελικούς του NBA με την φανέλα των Chicago Bulls.

Το 1991, ο MJ και οι Bulls κατάφεραν να υποτάξουν τους Los Angeles Lakers και τον Magic Johnson κατακτώντας την πρώτη κούπα της ιστορίας τους (1:43). Το 1992 οι “ταύροι” έκαναν το back-to-back νικώντας τους Portland Trail Blazers σε μία σειρά που περιελάμβανε το περίφημο “Shrug Game” (3:20). Οι Bulls ολοκλήρωσαν το πρώτο three-peat το 1993 όταν νίκησαν τον Charles Barkley και τους Phoenix Suns.

Μετά την επιστροφή του MJ από το baseball, (5:07) οι Bulls το 1996 κέρδισαν 72 ματς στην κανονική διάρκεια της σεζόν και στους τελικούς έκαναν ότι ήθελαν τους Seattle SuperSonics. (6:41) Το περιβόητο “Flu Game” (ο Jordan έπαιξε με πυρετό) το 1997 βοήθησε τους Bulls να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Utah Jazz και να κατακτήσουν ακόμα μία κούπα. (8:33) Ο “τελευταίος χορός” (Last Dance) το 1998, όταν οι “ταύροι” ολοκλήρωσαν και το δεύτερο three-peat τους, νικώντας ξανά τους Utah Jazz των John Stockton και Karl Malone.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected