Κατηγορίες
Basket

“Πόρτα” ΑΕΚ στην Ευρωλίγκα!

Αυτή είναι η περίοδος που γίνεται η ζύμωση σχετικά με τις ομάδες που θα παίξουν την επόμενη σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (πλην Ευρωλίγκας, φυσικά, που έχει ανακοινώσει ότι του χρόνου θα παίξουν οι ίδιες με φέτος). Και στο πλαίσιο αυτής της ζύμωσης η Ευρωλίγκα έριξε τα δίχτυα της προς τη ΑΕΚ!

Όπως αναφέρει το basketa.gr, oι επιτελείς της Βαρκελώνης είχαν μια επαφή πριν από μερικές εβδομάδες με την Ένωση κάνοντας μια πρώτη διερευνητική κρούση και την Τρίτη απέστειλαν πρόσκληση συμμετοχής στο Eurocup. Κίνηση που από πολλούς εντάσσεται στο πλαίσιο του “πολέμου” μεταξύ Ευρωλίγκας και FIBA, που προσπαθούν να πάρουν η μία ομάδες από την άλλη προς όφελος της ποιότητας των διοργανώσεών τους, αλλά και για να κερδίσουν τις εντυπώσεις.

Η ΑΕΚ απάντησε αρνητικά στην πρόσκληση της Ευρωλίγκας, καθώς εδώ και πάρα πολύ καιρό ο Μάκης Αγγελόπουλος έχει καταστήσει σε όλους τους τόνους σαφές ότι δεν συμφωνεί καθόλου με το μοντέλο που προωθεί για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια η ΑΕΚ έχει αναδειχθεί σε πρωταγωνίστρια εντός και εκτός γηπέδου στο Basketball Champions League, το οποίο από τον περασμένο χειμώνα έχει ισχυροποιηθεί και αναβαθμιστεί με τη συμφωνία με την αμερικάνικη εταιρία GCBH LP.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected