Κατηγορίες
Αθλήματα

Με νίκη μπήκε στο UTS o Τσιτσιπάς (vids)

O Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Benoit Paire με 3-1 στην πρεμιέρα του στο Ultimate Tennis Showdown και στην πρώτη του αναμέτρηση μετά από 99 ημέρες.

Όπως αναφέρει το tennisnews, ο Στέφανος πραγματοποίησε νικηφόρα επιστροφή στην αγωνιστική δράση, κερδίζοντας τον Paire για την 1η ημέρα του Ultimate Tennis Showdown στη Mouratoglou Tennis Academy με 3-1 (24-4, 22-26, 13-14, 15-9).

Παίζοντας πολύ καλό τένις, ο Στέφανος έδειξε να προσαρμόζεται πολύ γρήγορα σ’ αυτό το νέο φορμάτ του UTS και απέκτησε με πολύ άνεση το προβάδισμα με 2-0. Ο Paire πραγματοποίησε την αντεπίθεσή του, αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάτι παραπάνω.

Πιο αναλυτικά, ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον αγώνα, κάνοντας ένα απίθανο και αλάνθαστο 10λεπτο στους πρώτους πόντους που έπαιξε σε αγώνα μετά από 99 ημέρες, για να το κατακτήσει με το συντριπτικό 24-4! Οι 24 πόντοι, είναι και οι περισσότεροι που κέρδισε κάποιος παίκτης σε μια περίοδο στην 1η ημέρα της διοργάνωσης.

Στο δεύτερο 10λεπτο ο Paire προηγήθηκε με 4-2, σύντομα όμως ο Έλληνας τενίστας ανέλαβε και πάλι τα ηνία και ο Γάλλος έχασε την ψυχραιμία του, κάνοντας πολύ γρήγορα και εύκολα το λάθος. Με ένα σερί 17 κερδισμένων πόντων, ο Στεφ “ξέφυγε” με 19-4 λίγο πριν τη λήξη της περιόδου, που τελικά ολοκληρώθηκε στο υπέρ του 21-6.

Σε αντίθεση με τα δυο πρώτα 10λεπτα, το τρίτο ήταν ισορροπημένο και ο Paire έκανε δυνατότερο κλείσιμο, για να το κερδίσει με 14-13 και να επιστρέψει στη διεκδικήση της νίκης.

Στην τελευταία περίοδο ο Paire διεκδίκησε την ισοφάριση, που θα έστελνε το παιχνίδι σε “ξαφνικό θάνατο”, αλλά ο Τσιτσιπάς κατάφερε να μηδενίσει τις ελπίδες του στα τελευταία 2 λεπτά, στα οποία κέρδισε 6 διαδοχικούς πόντους και μετέτρεψε το 9-9 σε 15-9, για να ολοκληρώσει το υπέρ του 3-1.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected