Κατηγορίες
Αθλήματα

“Ξαφνικός θάνατος” και νίκη για τον Τσιτσιπά (vids)

O Στέφανος Τσιτσιπάς διατήρησε το αήττητο στο Ultimate Tennis Showdown, κερδίζοντας τον Richard Gasquet σε ένα παιχνίδι με συναρπαστικό φινάλε, στον “ξαφνικό θάνατο”.

Μετά από 3 χαμένα match point, o Στέφανος κατάφερε στην 4η του ευκαιρία να κάμψει τη σθεναρή αντίσταση του Gasquet και να κάνει το 2 στα 2 στο Ultimate Tennis Showdown, διατηρώντας έτσι το αήττητο.

Όπως αναφέρει το tennisnews, οι δυο παίκτες είχαν κερδίσει από 2 περιόδους για να οδηγηθούν στον “ξαφνικό θάνατο”, που ήταν ο συναρπαστικότερος που είδαμε μέχρι στιγμής στο τουρνουά, μέχρι τελικά ο Έλληνας πρωταθλητής να γίνει ο πρώτος παίκτης που κέρδισε 2 συνεχόμενους πόντους, για να πάρει έτσι αυτή τη νίκη.

Το 1ο δεκάλεπτο ήταν πολύ κλειστό και ο Gasquet διατήρησε ένα ελαφρύ προβάδισμα στα πρώτα λεπτά, ο Στέφανος όμως ανέβασε ταχύτητα στα τελευταία λεπτά και αξιοποίησε και την κάρτα του “Winner Count X3”, για να “ξεφύγει” με 16-11, ενώ λίγο πριν έχανε έως και 6-8.

Στη δεύτερη περίοδο η αγωνία διατηρήθηκε ως το τέλος, καθώς παρέμεινε ισορροπημένο έως και το τελευταίο λεπτό, με τον Gasquet να κερδίζει τον αποφασιστικό πόντο και να το κατακτά με 15-14.

Και στην 3η περίοδο οι δυο παίκτες ήταν κοντά, με τον Στέφανο να είναι πιο δυνατός στο φινάλε και να ανακτά έτσι το προβάδισμα στο ματς, επικρατώντας με 15-12.

Στην 4η και τελευταία περίοδο, ο Γάλλος απέκτησε ένα προβάδισμα έως και 9-2, αλλά ο Τσιτσιπάς επέστρεψε, κερδίζοντας ξανά 3 πόντους με έναν winner, μειώνοντας έως και 9-7. Ο Gasquet κατάφερε να μείνει σε θέση οδηγού και να ανοίξει ξανά το προβάδισμά του στο 14-10, μόλις ένα λεπτό πριν τη λήξη της περιόδου, με τον Στέφανο να μην τα παρατάει και να μειώνει σε 14-13.

Ο Gasquet ωστόσο πήρε τον επόμενο – που ήταν και ο τελευταίος – πόντο, καταφέρνοντας να στείλει το ματς στον “ξαφνικό θάνατο”. Εκεί η μάχη συνεχίστηκε, καθώς αμφότεροι οι δυο παίκτες κέρδισαν από 3 πόντους, μέχρι τελικά ο Στέφανος να πάρει τον 4ο και τον 5ο πόντο του συνεχόμενα, για να βάλει τέλος στο ματς και να πάρει τη νίκη.

Έτσι ο Στέφανος, αφού πήρε μια γεύση και από τον “ξαφνικό θάνατο” για πρώτη φορά στο τουρνουά, ζευγάρωσε τις νίκες του και μοιράζεται πλέον την κορυφή της βαθμολογίας με τους Matteo Berrettini και Alexei Popyrin, που επίσης έχουν ρεκόρ 2-0 νίκες.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected