Κατηγορίες
Basket

Παραμένει και στη Β Εθνική ο Αντώνης Ζαμπάκης

Παίκτης του Λεύκιππου Ξάνθης και στη Β Εθνική θα είναι ο 21χρονος guard, Αντώνης Ζαμπάκης.

Αναλυτικά :

“O Λεύκιππος Ορόσημο είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση της συνεργασίας με τον καλαθοσφαιριστή, Αντώνη Ζαμπάκη! Ο 21χρονος αθλητής, που αποτελεί έναν παίκτη ο οποίος έχει την δυνατότητα να συνεισφέρει σε διάφορα “κομμάτια” του παιχνιδιού, θα συνεχίσει στον σύλλογό μας για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Ο Ξανθιώτης καλαθοσφαιριστής, παλαιότερα, έχει υπάρξει μέλος της Εθνικής Παίδων και της Εθνικής Εφήβων ενώ έχει πανηγυρίσει τρεις σερί χρονιές την άνοδο στη Β’ Εθνική, καθώς πλην του Λεύκιππου, κάτι αντίστοιχο είχε καταφέρει με τη ΧΑΝΘ (2017-18) και την Δόξα Λευκάδας (2018-19).

Ο Αντώνης Ζαμπάκης γεννήθηκε στις 08/01/1999 και έχει ύψος 1.95. Ξεκίνησε τα πρώτα μπασκετικά του βήματα στον Αρίωνα Ξάνθης, στον οποίο -σε μικρή ηλικία- έκανε το ντεμπούτο του στην ανδρική ομάδα. Από το 2014 έως και το 2017 αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ (παιδικό και εφηβικό τμήμα) μετρώντας τρεις διαδοχικές πρωτιές στα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΘ. Στον τελευταίο τίτλο (2017) που είχε πανηγυρίσει ως αθλητής των “ασπρόμαυρων”, αυτόν της κατάκτησης του Εφηβικού πρωταθλήματος απέναντι στον Άρη, ήταν εκ των πρωταγωνιστών του “Δικεφάλου” δεδομένου ότι αποτέλεσε τον 2ο σκόρερ του ΠΑΟΚ πετυχαίνοντας 14 πόντους στον τελικό ενώ “άγγιξε” το νταμπλ-νταμπ “μαζεύοντας” οχτώ ριμπάουντ.

Για πρώτη φορά έπαιξε σε Εθνικές κατηγορίες φορώντας την φανέλα της ΧΑΝΘ την σεζόν 2017-18, με τον συγκεκριμένο σύλλογο να παίρνει το εισιτήριο για τη Β’ Εθνική στο τέλος εκείνης της αγωνιστικής χρονιάς. Την περίοδο 2018-19 ο Ζαμπάκης συνέχισε στην Δόξα Λευκάδας, έχοντας μάλιστα ως συμπαίκτη τον Θανάση Τσιαβέ και συνέβαλε τα μέγιστα προκειμένου η πρώην του ομάδα να “ανέβει” στη Β’ Εθνική. Την σεζόν 2019-20 ο 21χρονος καλαθοσφαιριστής αγωνίστηκε στον Λεύκιππο, πανηγυρίζοντας για ακόμη μια χρονιά (τρίτη διαδοχική) την άνοδο στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Εν όψει της επόμενης σεζόν (2020-21), η “οικογένεια” του Λεύκιππου Ορόσημο εύχεται στον Αντώνη Ζαμπάκη υγεία και κάθε επιτυχία με τον σύλλογό μας!”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected