Διαιτησία

Ομόφωνη επιλογή για τον νέο πρόεδρο της ΚΕΔ

Ο Mark Clattenburg (Αγγλία) επελέγη ομόφωνα για τη θέση του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Π.Ο.

Ο 45χρονος ρέφερι ένας εκ των κορυφαίων Άγγλων διαιτητών θα είναι ο διάδοχος του Μέλο Περέιρα στη θέση του προέδρου της ΚΕΔ. Στην διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής(17/7) διαπιστώθηκε πως υπήρχε καθολική προτίμηση από ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό στον Κλάτενμπεργκ έναντι του Σουηδού Πέτερ Φιόρντενφελντ.

Η απόφαση αναμένεται να επικυρωθεί και να ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα. Ο Κλάτενμπεργκ ξεκίνησε την καριέρα του το 2000 και αποσύρθηκε τρία χρόνια πριν (2017). Το 2006 έγινε διεθνής διαιτητής ενώ από το 2008 άρχισε να παίρνει παιχνίδια στο Champions League.

Το 2016 ήταν η κορυφαία στιγμή της καριέρας του όταν ορίσθηκε να διευθύνει τον στον τελικό του Champions League μεταξύ Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης στο Μιλάνο. Εξίσου μεγάλη τιμή για τον ίδιο ήταν η επιλογή του στον τελικό του Euro μεταξύ Γαλλίας και Πορτογαλίας στο Παρίσι. Από το 2012 ανήκε στην κατηγορία FIFA Elite ενώ το 2016 ανακηρύχθηκε ο καλύτερος διαιτητής στο Globe Soccer Awards.

Θυμίζουμε ότι τα μέλη της «ομάδας εργασίας» που συγκροτήθηκε για το θέμα, ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους των FIFA και UEFA για το βιογραφικό και την διεθνή καριέρα των κ. Κλάτενμπεργκ (Αγγλία) και Φιόρντφελντ (Σουηδία), στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να αναπτύξουν την φιλοσοφία τους για την διαιτησία και το ποδόσφαιρο.

Στην «ομάδα εργασίας» μετείχαν ο πρόεδρος της ΕΠΟ Ευάγγελος Γραμμένος, ο πρόεδρος της Super League 1 Λεωνίδας Μπουτσικάρης, ο α’ αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ Μηνάς Λυσάνδρου, η γενική διευθύντρια της ΠΑΕ Ολυμπιακός Ευαγγελία Σουλούκου, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Ιωάννης Αλαφούζος και ο α’ αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Χρυσόστομος Γκαγκάτσης.

Εκ μέρους των FIFA και UEFA στη διαδικασία της επιλογής μετείχαν, ο επικεφαλής του τμήματος εθνικής διακυβέρνησης και διεθνών φορέων της UEFA Λούκα Νικόλα, ο υπεύθυνος του τμήματος εθνικών ομοσπονδιών της UEFA Μάριος Γεωργίου καθώς και ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των FIFA/UEFA Πετρ Φούσεκ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected