Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ένατος σερί τίτλος για τη Γιουβέντους!

Tο Τορίνο, ως κομμάτι της Βόρειας Ιταλίας, ήταν από τις περιοχές που επλήγησαν σοβαρά από τον κορονοϊό.

Ωστόσο, το ποδόσφαιρο κέρδισε και τελικά η πόλη φοράει τα γιορτινά της μετά τη νίκη της “Γιούβε” επί της Σαμπντόρια το βράδυ της Κυριακής. Δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου η Γιουβέντους είναι πρωταθλήτρια Ιταλίας για 9η συνεχόμενη φορά και για 36η φορά στην ιστορία της.

Όπως αναφέρει το Sport24, η Μεγάλη Κυρία τρέχει ένα τρομερό σερί, αφού δείχνει έμπρακτα ότι είναι η αδιαμφισβήτητη μεγάλη δύναμη του ιταλικού ποδοσφαίρου από τη σεζόν 2011/2012, όταν ξεκίνησε να σαρώνει τα πρωταθλήματα στην χώρα. Το έργο της φέτος ήταν λίγο δυσκολότερο από τις υπόλοιπες χρονιές, αφού η Ίντερ και η Λάτσιο προσπάθησαν να της σπάσουν την παντοκρατορία, με την Αταλάντα να βρίσκεται λίγο πιο πίσω έτοιμη να προκαλέσει προβλήματα.

Ωστόσο, η ποιότητα των μπιανκονέρι δεν τους άφησε να χάσουν τον τίτλο. Στα παιχνίδια με τις ομάδες του Top-4 του βαθμολογικού πίνακα, η Γιουβέντους μέτρησε τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία με την Αταλάντα όταν έμεινε στο 2-2 εντός έδρας στην 32η αγωνιστική και μία ήττα την 15η αγωνιστική με 3-1 απέναντι στη Λάτσιο στο Ολίμπικο.

Η Γιουβέντους πήρε έτσι το ένατο συνεχόμενο και έφτασε συνολικά τις 36 κατακτήσεις. Πραγματική δυναστεία, αν σκεφτεί κανείς πως ποτέ μια ομάδα στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης (Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία) δεν έχει πάρει τον τίτλο εννέα φορές σερί.

Ο ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΣΑΡΙ
Ο στρατηγός της μεγάλης επιτυχίας δεν είναι άλλος από τον Μαουρίτσιο Σάρι. Ο Ιταλός προπονητής μετά την κατάκτηση του Europa League με την Τσέλσι την περσινή σεζόν επέστρεψε στην Ιταλία, προκειμένου να κλείσει τα στόματα των επικριτών του. Ο ιδιότροπος τεχνικός έχασε το τρόπαιο του Κυπέλλου Ιταλίας, αφού ηττήθηκε στον τελικό από τη Νάπολι στα πέναλτι, όμως κατάφερε να κλειδώσει το πρωτάθλημα.

Κάπως, έτσι κέρδισε τον πρώτο του τίτλο στην Ιταλία, κάτι που τον στοίχειωνε τα προηγούμενα χρόνια και μπόρεσε παράλληλα να το συνδυάσει με ένα ρεκόρ. Συγκεκριμένα ο Μαουρίτσιο Σάρι έγινε ο γηραιότερος προπονητής που κατακτά την Serie A, σε ηλικία 61 ετών και έξι μηνών.

Με αυτόν τον τρόπο έσπασε το ρεκόρ του Νιλς Λιντχολμ, ο οποίος οδήγησε το 1983 την Ρόμα στην κορυφή σε ηλικία 60 ετών.

ΚΡΙΣΤΙΑΝΟ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΟΠΛΟ
Το πρώτο βιολί στο ρόστερ της Γιουβέντους είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Οι μπιανκονέρι μετρούν 75 γκολ ενεργητικό, από τα οποία τα 31 έχει πετύχει ο Πορτογάλος σταρ. Την ίδια ώρα βρίσκεται στο κυνήγι του πρώτου σκόρερ της φετινής Serie Α, ενώ πάλι έχει σπάσει μία σειρά ρεκόρ.

Έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία της Γιουβέντους που φτάνει το συγκεκριμένο νούμερο σε μία σεζόν, ενώ έφτασε τα 50 στο ιταλικό πρωτάθλημα. Αυτή τη στιγμή είναι ο μοναδικός παίκτης ο οποίος μετρά τουλάχιστον 50 γκολ στα τρία κορυφαία πρωταθλήματα (Premier League, La Liga, Serie A).

Δεύτερος στη λίστα των σκόρερ της Γιουβέντους έρχεται ο Ντιμπάλα με 11 γκολ, με τον Αργεντίνο να βρίσκεται μπροστά στη λίστα των ασίστ. Όσον αφορά τα λεπτά των συμμετοχών, στην κατηγορία αυτή κυριαρχεί ο Λεονάρντο Μπονούτσι.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected