Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Υπερπρωταθλήτρια η Μπάγερν, κέρδισε στην παράταση τη Σεβίλλη (vid)

Με γκολ του Τσάβι Μαρτίνεζ στο 15ο λεπτό της παράτασης, η Μπάγερν έκαμψε την αντίσταση της Σεβίλλης και μετά το Champions League, κατέκτησε και το Super Cup.

Μετά από επτά χρόνια η Μπάγερν Μονάχου επέστρεψε στην κορυφή του UEFA Super Cup μιας και επικράτησε 2-1 στην παράταση (1-1 κ.α.) της Σεβίλλης στον τελικό που διεξήχθη παρουσία κόσμου στην Puskas Arena.

Η Σεβίλλη της έβαλε δύσκολα αλλά η Μπάγερν Μονάχου με ένα γκολ του Χάβι Μαρτίνεθ στο 104΄κατάφερε τελικά να κατακτήσει και το UEFA Super Cup επικρατώντας 2-1 των Ανδαλουσιάνων στον μεγάλο τελικό που πραγματοποιήθηκε στην Puskas Arena παρουσία κόσμου.

Αυτή ήταν η πρώτη κατάκτηση του συγκεκριμένου τροπαίου από την Μπάγερν Μονάχου μετά από επτά χρόνια και συγκεκριμένα το 2013 όταν είχε επικρατήσει 5-4 στα πέναλτι (1-1 κ.α. και 2-2 στην παράταση) στον τελικό της Τσέλσι που διεξήχθη στην Πράγα. Τότε ο Μαρτίνεθ είχε σκοράρει στο 120+1΄κάνοντας το 2-2 και δίνοντας την ευκαιρία στην Μπάγερν Μονάχου να το πάρει στα πέναλτι, τώρα ο Ισπανός χτύπησε πιο νωρίς και της έδωσε το τρόπαιο.

Συνθέσεις

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Παβάρ, Ερνάντες (99’ Τσάβι Μαρτίνες), Ζίλε, Αλάμπα (112’ Μπόατενγκ), Κίμιχ, Γκορέτσκα (99’ Ντέιβις), Μίλερ, Γκνάμπρι, Σανέ (70’ Τολισό), Λεβαντόφσκι.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπόνο, Νάβας, Ντιέγκο Κάρλος, Κουντέ, Εσκουδέρο, Φερνάντο, Χορδάν (94’ Βάσκες), Ράκιτιτς (56’ Τόρες), Οκάμπος, Σούσο (73’ Γκούντελι), Ντε Γιονγκ (56’ Ελ-Νεσίρι).

δείτε το γκολ που έδωσε τη νίκη στη Μπάγερν ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected