Κατηγορίες
Αθλήματα

Πρωταθλητής ο Rublev – πικρό φινάλε για Στεφ (vids)

O Στέφανος Τσιτσιπάς είχε την ευκαιρία να σερβίρει για την κατάκτηση του τίτλου στο Αμβούργο, αλλά η φανταστική εβδομάδα του έκλεισε με πικρή γεύση, καθώς ο Andrey Rublev ανέτρεψε τον τελικό και έγινε ο νέος πρωταθλητής του Hamburg European Open.

Με ένα απίστευτο φινάλε και μια τεράστια χαμένη ευκαιρία από τον Στέφανο Τσιτσιπά να κερδίσει τον τίτλο στο Αμβούργο – στην πρώτη του παρουσία ever στο τουρνουά – ο Andrey Rublev έκανε αυτό που δεν κατάφερε πέρσι στον τελικό του Hamburg Open, κερδίζοντας με 6-4, 3-6, 7-5 τον Έλληνα τενίστα.

Όπως αναφέρει το tennisnews, ο 22χρονος Ρώσος κατέκτησε τον πρώτο τίτλο του σε 500άρι τουρνουά και σημαντικότερο μέχρι τώρα στην καριέρα του, ενώ συνολικά έφτασε τους 5 τίτλους (5-2 σε τελικούς), με τους 3 να είναι κερδισμένοι στη φετινή σεζόν, σε Ντόχα, Αδελαΐδα και Αμβούργο.

O Τσιτσιπάς είχε μια εκπληκτική εβδομάδα στο Αμβούργο και βρήκε ξανά το καλύτερό του παιχνίδι, βγάζοντας από το πρώτο έως και το τελευταίο του σετ στο τουρνουά σπουδαίο τένις. Ωστόσο, έχασε τεράστια ευκαιρία να κερδίσει τον τελικό στο τέλος του 3ου σετ, όταν σέρβιρε για τον τίτλο στο 5-4, με αποτέλεσμα το τουρνουά να ολοκληρωθεί με μια πολύ μεγάλη πικρία για εκείνον.

Πιο αναλυτικά, ο Rublev ξεκίνησε πιο δυνατά στον τελικό και έκανε ένα αψεγάδιαστο πρώτο σετ, στο οποίο είχε 10 winners και μόλις 4 αβίαστα λάθη. Οι δυο παίκτες αντάλλαξαν από ένα break στο 3ο και στο 4ο game, αλλά ο Rublev έκανε και 2ο break στο 5ο game ανακτώντας αμέσως το πάνω χέρι, το οποίο δεν έχασε ξανά στο σετ, για να το κερδίσει με 6-4.

Ο Τσιτσιπάς απάντησε με ένα εξαιρετικό 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 4-1 και είχε την ευκαιρία να το κλείσει με double break στο 8ο game, στο 2-5, 15-40. Ο Rublev μείωσε σε 3-5 μένοντας ζωντανός στο σετ, αλλά ο Τσιτσιπάς συνέχισε να παίζει εκπληκτικά και με love service game έκλεισε το σετ στο 9ο game.

Στο αποφασιστικό σετ ο πρωταθλητής μας έκανε πρώτος το break για το 2-1. Ο Rublev ισοφάρισε, αλλά ο Στεφ έκανε νέο break και προηγήθηκε ξανά στο 5ο game (3-2), καταφέρνοντας αυτή τη φορά να υπερασπιστεί το σερβίς του και να ενισχύσει το προβάδισμά του, κάνοντας το 4-2.

Έως και 5-3 προηγήθηκε ο Τσιτσιπάς, ο οποίος σέρβιρε για τον τίτλο στο 10ο game, αλλά έκανε ένα κακό game, δίνοντας την ευκαιρία στον Rublev να επιστρέψει στο ματς. Ο Ρώσος την εκμεταλλεύτηκε, ισοφάρισε σε 5-5 και από εκεί και πέρα το momentum άλλαξε τα πάντα, με τον Στέφανο να χάνει για 2η συνεχόμενη φορά το σερβίς του και να χάνει και το παιχνίδι μέσα από τα χέρια του.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected