Κατηγορίες
Γενικά - Ποδόσφαιρο Κόσμος

Στο…ρελαντί η Τσέλσι, 4-0 την Κρίσταλ Πάλας (vid)

Η Τσέλσι έκανε απίθανο δεύτερο ημίχρονο και σκόρπισε με 4-0 την Κρίσταλ Πάλας, επιστρέφοντας στις νίκες μετά από δύο αγώνες. Τρομερός ο Μπεν Τσίλγουελ με ένα γκολ και μία ασίστ.

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν κυρίως αναγνωριστικά. Από την μία η Τσέλσι προσπαθούσε να βρει ρυθμό και να φτιάξει επιθέσεις και από την άλλη η Κρίσταλ Πάλας αμυνόταν με την προοπτική κάποιας αντεπίθεσης. Οι «μπλε» δυσκολευόντουσαν αρκετά να βρουν ανοιχτούς χώρους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απειλήσουν την εστία του Γκουαϊτά.

Έτσι κύλησε το πρώτο μέρος, με τους λονδρέζους να μην σημειώνουν κάποια μεγάλη ευκαιρία. Από την άλλη, η ομάδα του, άλλοτε άσου του Ολυμπιακού, Λούκα Μιλιβόγιεβιτς, παρέμεινε προσηλωμένη στα αμυντικά της καθήκοντα, χωρίς να κουράσει την άμυνα της Τσέλσι. Το αποτέλεσμα ήταν το πρώτο ημίχρονο να παραμείνει στο 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «μπλε» μπήκαν αποφασισμένοι να βρουν το πολυπόθητο γκολ. Μόλις πέντε λεπτά από την έναρξη της επανάληψης, ο Μπεν Τσίλγουελ βρέθηκε σε θέση εξτρέμ, εκμετταλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα της Κρίσταλ Πάλας και με δυνατό αριστερό σουτ, έκανε το 1-0.

Μάλιστα, ο Βρετανός μπακ έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής μετά το 1997 που σκοράρει στο ντεμπούτο του με την φανέλα των Λονδρέζων. Ταυτόχρονα, είναι ο 23ος στην ιστορία της Τσέλσι που βρίσκει δίχτυα στην πρώτη του εμφάνιση με την ομάδα σε αγώνα πρωταθλήματος.

Η Κρίσταλ Πάλας πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης χωρίς κάποια επιτυχία. Όμως η Τσέλσι, κατάφερε να βρει και δεύτερο τέρμα με τον Ζούμα. Συγκεκριμένα, στο 65ο λεπτό, ο σκόρερ του πρώτου γκολ, έκανε τη σέντρα και ο διεθνής στόπερ έγραψε το 2-0.

Μετά από αυτό, η Τσέλσι έλεγχε απόλυτα τον ρυθμό του παιχνιδιού και κατάφερε να βρει και τρίτο γκολ. Συγκεκριμένα, ο Έιμπραχαμ κέρδισε το πέναλτι από τον Μίτσελ και ο Ζορζίνιο έκανε το 3-0, ευστοχόντας από τα έντεκα βήματα στο 78ο λεπτό.

Ο ίδιος ποδοσφαιριστής ευστόχησε και δεύτερη φορά από την άσπρη βούλα. Αυτή τη φορά, ο Κάι Χάβερτς κέρδισε το πέναλτι από τον Σακό και στο 83ο λεπτό, ο Ιταλός μέσος έκανε το 4-0 για την Τσέλσι.

Αυτό έμελε να είναι και το τελικό σκορ της αναμέτρησης, με την Τσέλσι να επιστρέφει στις νίκες μετά από δύο αγώνες και να φτάνει τους επτά βαθμούς στο πρωτάθλημα. Από την άλλη, η Κρίσταλ Πάλας έμεινε στους έξι βαθμούς.

Συνθέσεις

Τσέλσι: Μεντί, Ζούμα, Τ. Σίλβα, Τσίλγουελ, Αθπιλικουέτα, Καντέ (83′ Κόβασιτς), Ζορζίνιο, Χάντσον-Οντόι (83’ Πούλισιτς), Χάβερτς, Βέρνερ, Εϊμπραχαμ

Κρίσταλ Πάλας: Γκουάιτα, Γουόρντ, Κουγιατέ, Σακό, Μίτσελ, Τάουνσεντ, ΜακΚάρθι (67’ Μιλιβόγιεβιτς), ΜακΑρθουρ (72’ Ρίντενβαλντ), Εζε, Ζαχά, Αγιού

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected