Κατηγορίες
Αθλήματα

Μια ακόμη “χρυσή” σελίδα για τον Στέφανο Τσιτσιπά, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Roland Garros! (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γράφει ιστορία. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (Νο5 στον κόσμο) επικράτησε 3-0 σετ (7-5, 6-2, 6-3) του Ρώσου Ρούμπλεφ (Νο12 στον κόσμο) και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός.

Μετά το 5-3 του πρώτου σετ υπέρ του Ρώσου, ο «Tsitsifast» κέρδισε 16 γκέιμς έναντι 5 του αντιπάλου του και κυριάρχησε απόλυτα στο κορτ, μετατρέποντας τον προημιτελικό σε μία πολύ δυνατή προπόνηση!

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι και νίκησε στο πρώτο γκέιμ, στο οποίο σέρβιρε, χωρίς να χάσει πόντο. Ο Ρούμπλεφ απάντησε και ισοφάρισε παρά το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωταθλητής έφτασε στο μπρέικ πόιντ. Ο Ρώσος στο πέμπτο σετ αιφνιδίασε και με μπρέικ πέτυχε το υπέρ του 3-2, ενώ ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρήκε τη δύναμη να ισοφαρίσει, καθώς στο δέκατο γκέιμ πήρε πίσω το μπρέικ και ισοφάρισε σε 5-5. Μάλιστα ο «Tsitsifast» δεν σταμάτησε εκεί και… καθάρισε ακόμα δύο γκέιμ, φτάνοντας στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 7-5.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 1-0 με love service game (σ.σ. νικηφόρο γκέιμ χωρίς να χάσει πόντο). Ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε να πατά καλύτερα στο κορτ του Παρισιού και στο έκτο σετ κατάφερε να πάρει το τρίτο του μπρέικ στον αγώνα. Έτσι, προηγήθηκε 4-2 και έβαλε τις βάσεις για να κερδίσει ακόμα ένα σετ. Η εξέλιξη του ματς έφερε εκνευρισμό στον Ρούμπλεφ, ο οποίος εκτροχιάστηκε με αποτέλεσμα ο Τσιτσιπάς να φτάσει στο 2-0 με 6-2 στα γκέιμς.

Στο ξεκίνημα του τρίτου σετ Τσιτσιπάς και Ρούμπλεφ υπερασπίστηκαν το σερβίς τους. Στη συνέχεια ο «Στεφ» πάτησε… γκάζι και κατάφερε να φτάσει στο υπέρ του 4-1 δείχνοντας ότι δεν υπάρχει γυρισμός για τον αντίπαλό του.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected