Κατηγορίες
Basket

Προκρίθηκε στα προημιτελικά ο ΠΑΟΚ

Νίκη και πρόκριση στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν για τον ΠΑΟΚ.

Ο “δικέφαλος” επικράτησε 93-71 της Λάρισας, προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει (το Νοέμβριο) τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο.

Ο Δικέφαλος μπήκε νωθρά στο παιχνίδι, είχε προβλήματα στην άμυνα μέσα στη ρακέτα και η Λάρισα είχε τον έλεγχο στην πρώτη περίοδο. Όταν όμως οι γηπεδούχοι βελτίωσαν την άμυνα τους, άλλαξαν τις ισορροπίες. Βρίσκοντας σκορ τόσο από κοντά όσο και από μακριά, έχτισε σταδιακά μια διαφορά, βρέθηκε στο +15 στο 30′ και έφτασε δίκαια στη νίκη.

Η Λάρισα με σκορ μέσα από τη ρακέτα προηγήθηκε στα μισά της πρώτης περιόδου με 12-8, ο ΠΑΟΚ βρήκε λύσεις από τον Έλστον Τέρνερ και πλησίασε στον πόντο (13-14) όμως οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν δυσκολίες στην επίθεση και πριν καν συμπληρωθούν επτά λεπτά παιχνιδιού, ξέφυγαν με επτά, έχοντας σημειώσει 22 πόντους (15-22) με τον Ουέμπ «ζεστό» (επτά πόντοι). Η είσοδος του Μαργαρίτη βελτίωσε την αμυντική συμπεριφορά του ΠΑΟΚ που πλησίασε στους τρεις (21-24) με το τέλος της πρώτης περιόδου.

Ο ρυθμός του δεύτερου δεκαλέπτου ήταν καλύτερος και οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ. Η Λάρισα ήταν μπροστά με 36-34 στο 15′ με τον Τζέρι Σμιθ να είναι άλυτο πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ (12 πόντοι). Η συνέχεια όμως ανήκε στον Δικέφαλο που παρότι είχε θέματα στο αμυντικό ριμπάουντ, βρήκε ισορροπία στην επίθεση με σκορ και από κοντά, με αποτέλεσμα να πάρει διαφορά έξι πόντων στο 17′ (44-38). Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο της κατάστασης μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (51-43), αφού εκτελούσαν με άνεση από κοντά (15/21 δίποντα) με κορυφαίο τον Δημήτρη Κακλαμανάκη (9π, 9ρ.).

Ο Κεν Μπράουν μπήκε με διάθεση στο δεύτερο ημίχρονο και οδήγησε τη Λάρισα σε ένα σερί 7-1 με το οποίο πλησίασε στους δύο πόντους (52-50) πριν τη συμπλήρωση τριών λεπτών, όμως ο ΠΑΟΚ γρήγορα ξέφυγε ξανά (63-54 στο 25′), ενώ για τη Λάρισα προέκυψε και φθορά με φάουλ για τον Τζέρι Σμιθ που έφτασε από νωρίς τα τέσσερα, κάτι που έγινε λίγο μετά και για τον Παπαδάκη. Δύο λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, ο Δικέφαλος πήρε για πρώτη φορά διψήφιο προβάδισμα (68-58) και στο τέλος της τρίτης περιόδου είχε τη μέγιστη -μέχρι εκείνο το σημείο- διαφορά (73-58).

Με καλή ψυχολογία από την απόδοση των δύο προηγούμενων δεκαλέπτων, ο ΠΑΟΚ μπήκε με ανάλογο τρόπο στο τέταρτο. Έτσι άνοιξε ακόμη περισσότερο την «ψαλίδα» (79-58 στο 32′, 90-66 στο 36′). Τα τελευταία λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα.

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected