Κατηγορίες
Αθλήματα

Μεγάλη νίκη για τη Σακελλαρίδη στο Ηράκλειο

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη έβγαλε εκτός ταμπλό τη Sofia Shapatava, Νο.384 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, για να προκριθεί στις “16” καλύτερες του τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Ηρακλείου στην Κρήτη.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η Σακελλαρίδη έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα και απέκλεισε την αθλήτρια που βρίσκεται στο Νο.5 του ταμπλό, κερδίζοντάς την με 6-3, 7-5, έπειτα από 1 ώρα και 37 λεπτά αγώνα.

Η 17χρονη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία κέρδισε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών το καλοκαίρι, κέρδισε τα 3 τελευταία games του 1ου σετ για να το πάρει με 6-3, ενώ στο 2ο σετ ανέτρεψε το 3-5, κερδίζοντας τα 4 επόμενα games, για να φτάσει στη μεγάλη αυτή νίκη.

Η Shapatava, που είναι μια πολύ έμπειρη παίκτρια στα 31 της χρόνια, βρίσκεται τώρα στο Νο.384 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, ενώ στο παρελθόν έχει περάσει και από το Top 200, φτάνοντας ως το Νο.186.

Η Σακελλαρίδη, που αγωνίζεται για 2η συνεχόμενη εβδομάδα στο Ηράκλειο, θα παίξει την Πέμπτη κόντρα στη 18χρονη Mell Elizabeth Reasco Gonzalez από το Εκουαδόρ, για μια θέση στα προημιτελικά.

Προκρίθηκε και στο διπλό η νεαρή Ελληνίδα τενίστρια, η οποία είχε συμπαίκτρια τη Γαλλίδα Lola Marandel και κέρδισαν μετά από ένα αμφίρροπο παιχνίδι τις Μάγδα Αδαλόγλου και Δήμητρα Παύλου, με 3-6, 6-3, 10-8.

Εκτός προημιτελικών στο διπλό έμεινε η Νεφέλη Ζαφείρη, που μαζί με τη Βελγίδα Vicky Van de Peer, ηττήθηκαν από τη Σλοβάκα Alica Rusova και την Ελβετίδα Nina Stadler, με 6-1, 6-2.

Στον τελευταίο προκριματικό γύρο των γυναικών, η Μάρθα Ματούλα έκανε μια πολύ καλή προπσάθεια, αλλά “λύγισε” στο super tie-break από τη Δανή Olga Helmi, No.11 στο ταμπλό, με 6-3, 3-6, 10-5.

Στο ανδρικό τουρνουά, ο Μιχάλης Περβολαράκης γνώρισε την ήττα στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό από τον πολύ δυνατό Μονεγάσκο τενίστα Lucas Catarina με 6-1, 6-2, πανηγύρισε ωστόσο μια νίκη στα διπλά στο τέλος της ημέρας, καθώς μαζί με τον Βρετανό Ryan Peniston κέρδισαν τους Τσέχους Vaclav Safranek και Robin Stanek, με 6-4, 6-4.

Στα προημιτελικά των διπλών μπήκαν και οι Πέτρος Τσιτσιπάς και Αριστοτέλης Θάνος, που απέκλεισαν τους Ρουμάνους Nicholas David Ionel και Stefan Palosi, με 6-4, 4-6, 10-7. Εκτός συνέχειας έμειναν Σέργης Κυρατζής και Γιάννης Ξυλάς, που ηττήθηκαν από τους Mateus Alves και Facundo Diaz Acosta, με 6-0, 6-1.

Αύριο θα συνεχιστεί ο 1ος γύρος των μονών, με τις προσπάθειες των Αριστοτέλη Θάνου, Πέτρου Τσιτσιπά, Γιάννη Ξυλά στο ανδρικό ταμπλό και των Δήμητρας Παύλου και Μάγδας Αδαλόγλου στο γυναικείο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected