Κατηγορίες
Basket

Ξανά “κυανόλευκος” ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης

Μετά από έναν χρόνο, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης επιστρέφει στη Νίκαια για λογαριασμό του Ιωνικού.

Ο ύψους 2.10 σέντερ, με μεγάλη εμπειρία στα ελληνικά και όχι μόνο παρκέ, ξεκίνησε φέτος στο Περιστέρι και πέρσι ολοκλήρωσε τη σεζόν στον Προμηθέα Πάτρας.

Αναλυτικά :

“Ο IONIKOS BC HELLENIC COIN ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη για το υπόλοιπο της σεζόν.

Ένας αθλητής που άφησε ανεξίτηλα το στίγμα του στη Νίκαια επιστρέφει στο μέρος που αγάπησε και αγαπήθηκε για λογαριασμό του IONIKOS BC HELLENIC COIN. Ο πολύπειρος φόργουορντ-σέντερ Λουκάς Μαυροκεφαλίδης θα ενισχύσει την ομάδα μας μέχρι το φινάλε της τρέχουσας σεζόν.

Ο Μαυροκεφαλίδης γεννήθηκε στις 25 Iουλίου του 1984, έχει ύψος 2.10 και έχει διαπρέψει στα ελληνικά και ευρωπαϊκά παρκέ. Ξεκίνησε την επαγγελματική πορεία του από τον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2001/2002 και έμεινε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης μέχρι το 2006, όταν μάλιστα επιλέχθηκε στο Νο. 57 του draft του ΝΒΑ από τους Μinnesota Timberwolves.

Αγωνίστηκε για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας τη σεζόν 2006/2007 με τη φανέλα της Virtus Roma και ολοκλήρωσε εκείνη τη χρονιά ως μέλος της Valencia. Ακολούθησε η θητεία του στον Ολυμπιακό μέχρι το 2011 με ένα ενδιάμεσο πέρασμα από το Μαρούσι, ενώ η διετία 2011-2013 τον βρήκε στην Αγία Πετρούπολη με την Spartak. Τελικά, έκλεισε τη σεζόν 2012/2013 με τη φανέλα της Barcelona.

Εν συνεχεία, ο Μαυροκεφαλίδης έπαιξε στον Παναθηναϊκό με τον οποίο στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας το 2014 και αμέσως μετά αγωνίστηκε στην ΑΕΚ. Έπειτα από θητεία σε Κίνα με τους Qingdao Eagles και Λιθουανία με Lietuvos Rytas, ήταν η στιγμή της επιστροφής στην Ελλάδα (2018/2019) με τη φανέλα του Ιωνικού τον οποίο οδήγησε στην άνοδο στην Basket League. Η περσινή σεζόν ξεκίνησε με τον ίδιο να παραμένει στη Νίκαια και να διαπρέπει (19.7π., 8.9ριμπ.) πριν μετακομίσει στην Πάτρα για τον Προμηθέα. Φέτος, ξεκίνησε τη χρονιά με τα χρώματα του Περιστερίου.

Φυσικά, ο έμπειρος ψηλός έχει εκπροσωπήσει και την Εθνική μας ομάδα στη διάρκεια της σπουδαίας καριέρας του.

Λουκά, σε καλωσορίζουμε στον IONIKOS BC HELLENIC COIN.”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected