Αθλήματα

Σπουδαίες στιγμές για τους Έλληνες τενίστες!

Καλό ξεκίνημα στο 2021 πραγματοποίησε η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, στο πολύ σημαντικό ραντεβού του Άμπου Ντάμπι, ενός τουρνουά της κατηγορίας WTA 500 με μεγάλα χρηματικά και βαθμολογικά έπαθλα.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η 27χρονη Ελληνίδα, Νο.278 στην παγκόσμια κατάταξη, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στην Ιταλίδα, Νο.320, αλλά στο τέλος κατάφερε να πανηγυρίσει την πολύ σημαντική νίκη, με 2-6, 7-5, 6-1.

Πιο συγκεκριμένα, η Δέσποινα άργησε να βρει καλό ρυθμό στο ματς και έχασε γρήγορα το 1ο σετ, ενώ έμεινε πίσω με break και στο 7ο game του 2ου (3-4). Η Ιταλίδα κράτησε το σερβίς της μετά το break και πέρασε μπροστά με 6-2, 5-3, αγκαλιάζοντας τη νίκη. Είχε μάλιστα ένα match point για το 6-3 στο 2ο σετ, με τη Δέσποινα να καταφέρνει να το σβήνει και να υπερασπίζεται με δυσκολία το σερβίς της, μένοντας ζωντανή στο παιχνίδι.

Στο επόμενο game η Ελληνίδα “έσπασε” με love το σερβίς της Ιταλίδας για την ισοφάριση, ενώ πήρε και 2ο διαδοχικό love game, στο σερβίς της αυτή τη φορά, για να περάσει μπροστά με 6-5 στο σετ. Στο 12ο game οι δυο παίκτριες πάλεψαν αρκετή ώρα, αλλά η Δέσποινα κατάφερε στο 3ο της set point να κάνει πάλι break και να πάρει το 4ο διαδοχικό game της στο ματς.

Η αντεπίθεσή της συνεχίστηκε στο 3ο σετ, στο οποίο πλέον οι ισορροπίες είχαν αλλάξει, με την 27χρονη πρωταθλήτριά μας να γίνεται όλο και καλύτερη. Αφού αντάλλαξαν από ένα service game οι δυο παίκτριες, σβήνοντας στο μεταξύ break points, η Δέσποινα πήρε 5 games στη σειρά και γρήγορα μετέτρεψε το 1-1 σε 6-1, για να τελειώσει το παιχνίδι σε 2 ώρες και 10 λεπτά.

Η Ελληνίδα τενίστρια κέρδισε τα 10 από τα 11 τελευταία games, μιας αναμέτρησης στην οποία έσβησε τα 8 από τα 11 break points που αντιμετώπισε.

Στον 2ο και τελευταίο γύρο των προκριματικών, όπου θα διεκδικήσει αύριο μια θέση για το κυρίως ταμπλό της πολύ μεγάλης διοργάνωσης, η Παπαμιχαήλ θα αντιμετωπίσει την Κινέζα Yang Zhaoxuan, που απέκλεισε την Καζάκα Anna Danilina, με 3-6, 7-6 (4), 6-4, σβήνοντας και αυτή match point. H Yang βρίσκεται στο Νο.55 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών και στο Νο.789 των μονών.

Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου

Πρόκριση και για τη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου στο Άμπου Ντάμπι!

Μετά από τη Δέσποινα Παπαμιχαήλ, στον τελευταίο γύρο των προκριματικών του Άμπου Ντάμπι προκρίθηκε και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία κέρδισε στα τρια σετ τη Luisa Stefani.

Δυο Ελληνίδες θα βρίσκονται στον αυριανό, τελικό γύρο των προκριματικών του Abu Dhabi WTA Women’s Tennis Open, καθώς λίγο μετά την Παπαμιχαήλ, τη νίκη εξασφάλισε και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου.

Η 23χρονη Ελληνίδα, Νο.269 στην παγκόσμια κατάταξη, επικράτησε της Βραζιλιάνας Luisa Stefani, που μπορεί να είναι στο Νο.730 στα μονά, αλλά βρίσκεται στο Νο.33 του κόσμου στα διπλά, με 6-4, 1-6, 6-1.

Από δυο break αντάλλαξαν οι δυο παίκτριες στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, με τη Βαλεντίνη να κάνει και 3ο break στο 7ο game και να περνάει μπροστά με 4-3. Έπειτα κράτησε το σερβίς της για το 5-3 και μπορεί να έχασε την ευκαιρία να κλείσει το σετ στο επόμενο game (5-3, 40-15), αλλά κράτησε το σερβίς της στο 10ο game και έκανε το 6-4.

Ακολούθησε ένα κακό σετ για τη Βαλεντίνη, που έχασε τον έλεγχο από τα χέρια της και δεν το κυνήγησε περισσότερο, χάνοντάς το με 1-6, όμως πέρασε στην αντεπίθεση αργότερα και φρόντισε να κερδίσει το παιχνίδι στο 3ο σετ, όπου προηγήθηκε με 5-0 και δεν απειλήθηκε καμιά στιγμή, κάνοντας το 6-1 με love service game έπειτα από 1 ώρα και 40 λεπτά στο court.

Αύριο, η Βαλεντίνη θα διεκδικήσει την είσοδό της στο κυρίως ταμπλό της πολύ μεγάλης διοργάνωσης του Άμπου Ντάμπι, σε μια αρκετά δύσκολη αποστολή, καθώς θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια της αναμέτρησης της Kateryna Bondarenko με την Panna Udvardy. Η Udvardy είναι μια παίκτρια που είχε φτάσει μέχρι το Νο.15 του κόσμου στα juniors, ενώ η Bondarenko δε χρειάζεται συστάσεις, καθώς έχει περάσει και από το Top 30 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA.

Γιάννης Κουντουράκης

Μια νίκη, μια ήττα για τον Κουντουράκη

Με μια νίκη και μια ήττα ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στο τουρνουά της Rafa Nadal Academy των 15.000 δολαρίων ο Γιάννης Κουντουράκης.

Ο Κουντουράκης συμμετείχε στο προκριματικό ταμπλό της Futures διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων, που φιλοξενείται στο Μανακόρ της Ισπανίας και στις εγκαταστάσεις του Rafael Nadal.

Στον 1ο προκριματικό γύρο, ο 18χρονος Έλληνας τενίστας επικράτησε του Καναδού Emiliano Jorquera με 6-2, 6-4, κάνοντας ένα πολύ καλό ξεκίνημα στο τουρνουά. Αυτή ήταν η 3η νίκη του σε επαγγελματική διοργάνωση και η 1η εκτός Ελλάδας, καθώς οι δυο προηγούμενες ήταν σε διοργανώσεις στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Στον 2ο γύρο των προκριματικών, ο Κουντουράκης αντιμετώπισε τον Ισπανό Joan Borras Isern, τον οποίο κοίταξε στα μάτια στο 1ο σετ, αλλά το έχασε κι έπειτα “λύγισε”, γνωρίζοντας την ήττα με 7-5, 6-0.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected