Κατηγορίες
Διάφορα

Σκηνές χωρίς προηγούμενο στις ΗΠΑ, το Καπιτώλιο καταλήφθηκε από οπαδούς του Τραμπ. Πληροφορίες για μία γυναίκα που χαροπαλεύει (photos+vid)

Σοκάρουν οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου και δείχνουν τους διαδηλωτές στους διαδρόμους του Καπιτωλίου ενώ κάποιοι εισέβαλαν και στην αίθουσα της Γερουσίας.

Πληροφορίες θέλουν ένα άτομο να πυροβολήθηκε μέσα στο Καπιτώλιο και να μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Φέρεται να πρόκειται για γυναίκα και υπάρχουν αναφορές ότι είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ένας φώναξε “ο Τραμπ κέρδισε”. Λίγες στιγμές νωρίτερα είχε φυγαδευτεί ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς αλλά και η Νάνσι Πελόζι.

Εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο C-SPAN δείχνουν να πέφτουν δακρυγόνα μέσα στο κτίριο του Καπιτώλιου. Η δήμαρχος της Ουάσινγκτον επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 τοπική ώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση. Επίσης, υπάρχουν πληροφορίες ότι το Πεντάγωνο εξετάζει το αίτημα να αποσταλεί εθνική φρουρά στο Καπιτώλιο.

Στο μεταξύ, η αστυνομία διέταξε την εκκένωση αρκετών κτιρίων του αμερικανικού Κογκρέσου, καθώς νωρίτερα οι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ που διαδήλωναν κατά της επικύρωσης της νίκης του Τζο Μπάιντεν μπροστά από το Καπιτώλιο, σε πολύ τεταμένη ατμόσφαιρα, παραβίασαν τα οδοφράγματα ασφαλείας. Η αστυνομία του Καπιτωλίου διέταξε το προσωπικό του Κογκρέσου να απομακρυνθεί από το κτίριο Cannon. “Μόλις έφυγα από το γραφείο μου στο Cannon εξαιτίας μιας κοντινής απειλής. Τώρα βλέπουμε διαδηλωτές να επιτίθενται στην αστυνομία του Καπιτωλίου”, έγραψε στο Twitter η Ρεπουμπλικανή εκλεγμένη στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νάνσι Μέις. Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ προειδοποίησε νωρίτερα σήμερα τους συναδέλφους του για τον κίνδυνο οποιασδήποτε άρνησης να πιστοποιηθεί η νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές, λέγοντας ότι μπορεί να προκαλέσει “θανάσιμο” κίνδυνο για τη δημοκρατία. “Εάν αυτή η εκλογή ακυρωθεί βάσει απλών ισχυρισμών των ηττημένων, η δημοκρατία μας θα εισέλθει σε έναν θανάσιμο φαύλο κύκλο”, είπε κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του Κογκρέσου που ξεκίνησε με τις αντιρρήσεις δύο εκλεγμένων Ρεπουμπλικανών για τα αποτελέσματα στην Πολιτεία της Αριζόνα.

A woman was shot inside the US Capitol on Wednesday afternoon shortly after President Donald Trump's supporters stormed the building and violently clashed with police in a bid to stop Joe Biden's victory being certified

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected