Αθλήματα

Νίκησε τον Κοκκινάκη ο Τσιτσιπάς (vid)

Μετά από 4 ώρες και 32 λεπτά μιας εξαντλητικής μάχης στη Rod Laver Arena, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να κάμψει τη σθεναρή αντίσταση του Θανάση Κοκκινάκη με 6-7 (5), 6-4, 6-2, 6-7 (5), 6-4.

Όπως αναφέρει το tennisnews, ο Στέφανος, ημιφιναλίστ στο Grand Slam της Αυστραλίας το 2019, προκρίθηκε για 3η διαδοχική χρονιά στον 3ο γύρο της Μελβούρνης και θα αντιμετωπίσει ακόμα έναν παίκτη με τον οποίο τα πάει πολύ καλά, τον Mikael Ymer, που νωρίτερα κέρδισε τον Carlos Alcaraz επίσης με 3-1 σετ. Θυμίζουμε πως ο Ymer ήταν ο παρτενέρ του Στέφανου στις προπονήσεις, κατά τη διάρκεια των 14 ημερών της καραντίνας στη Μελβούρνη.

Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας για τον Στέφανο, που σίγουρα θα μπορούσε να πάρει πιο εύκολα και πιο γρήγορα την πρόκριση, δεδομένου ότι έχασε match point στο 4ο σετ και συνολικά στον αγώνα είχε 5/22 κερδισμένα break points, θα μπορούσε όμως και να πάει χειρότερα, ειδικά όπως εξελίχθηκε το 4ο σετ και το γεγονός πως έμεινε ψύχραιμος και προσηλωμένος στον στόχο του ήταν πολύ σημαντικό.

Το 1ο σετ ξεπέρασε τη μια ώρα σε διάρκεια και ήταν πολύ αμφίρροπο, με χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν και κανένα break. Ο Τσιτσιπάς ήταν αυτός που πίεσε πρώτος για το break, στο 4ο game, όταν ο Κοκκινάκης έσβησε 2 break points και κράτησε το σερβίς του για το 2-2. Στο 7o game ήταν η σειρά του 24χρονου να απειλήσει, με τον Στέφανο να σώζει αυτή τη φορά 2 ευκαιρίες για break και να κρατάει το σερβίς του για το 4-3.

Στο 10ο game ο Τσιτσιπάς είχε δυο ακόμα ευκαιρίες για break, οι οποίες ήταν και set point για το 6-4. Ο Κοκκινάκης στάθηκε στο ύψος του και σε εκείνο το σημείο, κρατώντας και αυτό το service game του για το 5-5. Και το tie-break, που έλυσε τις διαφορές των δυο παικτών γι’ αυτό το σετ, ήταν πολύ κλειστό και πήγαινε πόντο-πόντο. Ο Κοκκινάκης χωρίς κανένα mini-break έφτασε πρώτος στο set point στο 6-5 και ο Τσιτσιπάς έκανε διπλό λάθος στη συνέχεια, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί με άδοξο τρόπο ένα σετ 65 λεπτών.

Ανέβασε ρυθμό ο Στέφανος στη συνέχεια και κατάφερε να κάνει ένα πολύ σημαντικό break νωρίς στο 2ο σετ, για να προηγηθεί με 2-1. Και πάλι ο Κοκκινάκης αντιστάθηκε σθεναρά και έσβησε 4 break points, αλλά στην 5η του ευκαιρία -και στην 9η συνολικά στο ματς- ο 22χρονος Έλληνας πρωταθλητής έκανε το πρώτο break της αναμέτρησης.

Στο επόμενο game ο Στεφ ανέτρεψε το 0-30 για να κερδίσει 4 πόντους στη σειρά και να φτάσει στο 3-1, ενώ δεν απειλήθηκε σε κανένα άλλο service game του στο σετ και έφτασε με ασφάλεια στην κατάκτησή του με 6-4.

Και στο 3ο σετ το break έγινε νωρίς από τον Στέφανο, που όσο περνούσε η ώρα φαινόταν να ελέγχει όλο και περισσότερο τον αγώνα. Ο πρωταθλητής μας προηγήθηκε με 2-0 και έκανε ακόμα ένα break στο 5ο game για το 4-1, παρότι ο Κοκκινάκης είχε επιστρέψει προσωρινά από το 0-40. Με νέο break ολοκλήρωσε το σετ ο Στεφ, για το εμφατικό 6-1.

Ο Κοκκινάκης κατάφερε να ανασυγκροτηθεί και να έχει σύμμαχο το σερβίς του ξανά στο 4ο σετ, το οποίο θύμισε περισσότερο το 1ο. Ο Τσιτσιπάς έδειχνε να είναι λίγο καλύτερος και πιο απειλητικός από τον Κοκκινάκη, αλλά ο 24χρονος άντεξε μέχρι το tie-break, με πιο δύσκολη στιγμή στο 10ο game, όταν έσβησε ένα match point και κράτησε το σερβίς του για το 5-5, μετά από 6 ισοπαλίες!

Στο tie-break ο Κοκκινάκης προηγήθηκε με 5-1, αλλά ένιωσε ξανά την ανάσα του Στέφανου και βρέθηκε 2 πόντους μακριά από την ήττα, στο 5-5. Με καλό σερβίς έκανε το 6-5 και στο πρώτο του set point κατάφερε να περάσει ένα εντυπωσιακό passing shot με το backhand, για να στείλει το ματς σε 5ο σετ και να επιστρέψει στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

O Στέφανος έμεινε εκεί, συγκεντρωμένος και προσηλωμένος στον στόχο του και δεν αποδιοργανώθηκε μετά από αυτό το στραβοπάτημα. Παρότι είχε χαμένες ευκαιρίες και στο 5ο σετ, στο οποίο ήταν αισθητά καλύτερος από τον Κοκκινάκη, έκανε τελικά το αποφασιστικό break στο 5ο game και δεν κινδύνεψε άμεσα στο δικό του σερβίς.

Μόνο στα τελευταία 2 games πλησίασε στο break point ο Κοκκινάκης, καθώς προηγήθηκε με 15-30 και στο 8ο game (5-3) και στο 10ο (6-4). Και στις δυο περιπτώσεις, ο Τσιτσιπάς ανταποκρίθηκε με 3 συνεχόμενους πόντους, που τον έβγαλαν από τη δύσκολη θέση και στο 10ο game ολοκλήρωσε την πολύ σημαντική αυτή νίκη του, έπειτα από 4 ώρες και 32 λεπτά αγώνα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected