Κατηγορίες
Διάφορα

Πούτιν στον Ερντογάν : “Εμείς είμαστε το «αφεντικό» στη Συρία” (vid)

Η πληγή της Συρίας αιμορραγεί εδώ και 11 χρόνια και η Μόσχα στέλνει με όλους τους τρόπους το μήνυμα ότι είναι ο βασικός παίκτης στις εξελίξεις στην χώρα και συστηματικά αναβαθμίζει τις θέσεις της στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Open στην Μόσχα, Θανάσης Αυγερινός, αυτός ο υβριδικός πόλεμος θερίζει ζωές και η Μόσχα στέλνει συχνά με όλα τα μέσα που διαθέτει το μήνυμα ότι είναι ο βασικός παίκτης. Το νέο στοιχείο είναι ότι σε πολλές ρωσικές αναλύσεις των τελευταίων ημερών, σε πηγές που κινούνται κοντά στις υπηρεσίες ασφαλείας, το στρατό και το ισχυρό αντιτουρκικό λόμπι που επιθυμεί αλλαγή πολιτικής, υπάρχουν αναφορές στην ανυπαρξία τουρκικής αξιοπιστίας στις συμφωνίες που έχουν γίνει, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το τι έχει κατά καιρούς δηλώσει δημόσια ο πρόεδρος Πούτιν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Θανάση Αυγερινού, στο έδαφος της Συρίας επισημαίνεται, λόγω των επιθέσεων των τζιχαντιστών, έχουν και πάλι κλείσει τα φυλάκια διέλευσης των αμάχων που έχουν συμφωνηθεί ότι θα λειτουργούσαν μεταξύ του θύλακα του Ιντλίμπ και της υπόλοιπης Συρίας. «Στις αναλύσεις αυτές επισημαίνεται ότι κατά τις ρωσικές υπηρεσίες, 20.000 Τούρκοι στρατιωτικοί έχουν αναπτυχθεί στον τρομοκρατικό -κατά τη Μόσχα- θύλακα του Ιντλίμπ, εφαρμόζοντας δικούς τους κανόνες αστυνόμευσης και έχουν καθιερώσει μάλιστα την τουρκική λίρα ως συναλλακτικό μέσο στην περιοχή. Δεν δίνουν καθόλου καθόλου την εικόνα ότι σκοπεύουν κάποτε να φύγουν από εκεί όπως κάθε τόσο υπογράφει ο Ερντογάν στις συμφωνίες με Ρωσία και το Ιράν. Αν ήθελαν θα είχαν τελειώσει με τους τρομοκράτες, λένε στη Μόσχα. Ένας μεγάλος φόβος για τους Ρώσους είναι ότι μετακινούνται ελεύθερα μέσω του Ιντλίμπ τζιχαντιστές και η υπομονή Ρωσίας και Συρίας αγγίζει τα όριά της», αναφέρει ο Θανάσης Αυγερινός.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected