Κατηγορίες
Super League 1

Έχασε την ευκαιρία ο Άρης, 1-1 με τον Ολυμπιακό (βαθμολογία)

Την ευκαιρία να πάρει το τρίποντο και να εδραιωθεί στη δεύτερη θέση έχασε ο Άρης.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 κόντρα στον Ολυμπιακό και θα μπορούσε να πάρει στο τέλος τη νίκη, αν ευστοχούσε στο πέναλτι ο Μπρούνο Γκάμα.

Το ματς ήταν ανοιχτό, με δύο γκολ και τρία δοκάρια και τους Πειραιώτες να αγωνίζονται με αρκετές αλλαγές και νέα πρόσωπα, με αποκορύφωμα τον 17χρονο Καλογερόπουλο, που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 78ο λεπτό.

Ο Δημήτρης Μάνος σκόραρε στο 11ο λεπτό και άνοιξε το σκορ για τους “κιτρινόμαυρους”, σκορ με το οποίο οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Οι “ερυθρόλευκοι” προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές στη συνέχεια και τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 82′ με ένα εξαιρετικό γκολ του Φορτούνη, για να φτάσουμε στη φάση του 89′, με τον Μπρούνο Γκάμα να χάνει την ευκαιρία να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.

Το ματς είχε πολλά να δώσει από το πρωτο λεπτό. Στο 3′ ο Ντρέγκερ έκανε γύρισμα, η μπάλα βρήκε στον Μπεναλουάν και στη συνέχεια πήγε στο αριστερό δοκάρι.

Στο 7′ ο Κουέστ με βολέ έβγαλε τον Μανσίνι σε αντεπίθεση, αλλά δεν έκανε καλό σουτ από πλάγια θέση, με τον Τζολάκη να μπλοκάρει.

Στο 11′ ο Σάσα βρήκε τον Μάνο, που έκανε το πλασέ, με τον Τζολάκη να διώχνει παίρνοντας εξαιρετική θέση. Η μπάλα πήρε ύψος, βρήκε στο κεφάλι του Μάνου και για λίγο πέρασε την γραμμή της εστίας, πριν την διώξει ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού. Μετά από έλεγχο της φάσης με το VAR, ο Ισραηλινός διαιτητής, Ρόι Ρεϊνσρέιμπερ, έδειξε σέντρα στο 14ο λεπτό.

Στο 19′ ο Ολυμπιακός είχε και δεύτερο δοκάρι. Ο Κάιπερς βγήκε σε αντεπίθεση, πέρασε τον Κουέστα, από πλάγια θέση, έκανε το πλασέ και η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι, για να διώξει στη συνέχεια ο Δεληζήσης πάνω στη γραμμή.

Στο 35’ ο Ντρέγκερ έκανε σέντρα, ο Βρουσάι, πήδηξε μόνος για την κεφαλιά, αλλά δεν την έπιασε καλά και η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 37’ ήρθε ο τραυματισμός του Δεληζήση που βγήκε έξω με το φορείο. Τελικά δεν μπόρεσε να συνεχίσει και έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Ροζ. Και κάπως έτσι έκλεισε το πρώτο ημίχρονο.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο δεύτερο 45λεπτο χωρίς να κάνουν κάποια αλλαγή. Με τον ρυθμό να μην είχε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Ήταν πεσμένος.

Οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε κατοχή μπάλας. Με την πρώτη καλή στιγμή να ήταν στο 61’ Όπου ο Ραντζέλοβιτς, από καλή θέση, πλάγια δεξιά, δεν έκανε καλό σουτ, για να φύγει η μπάλα ψηλά άουτ.

Στο 68’ ο Μαρτίνς έβαλε τον Χασάν στην θέση του Βρουσάι και τον Φορτούνη στην θέση του Βαλμπουενά. Τοι γύρισε σε σχηματισμό 4-4-2. Ένα λεπτό αργότερα και ο Μάντζιος έβγαλε τους Μάνο, Μπερτόγλιο για να μπουν οι Ματίγια, Σαντέ Σίλβα. Και το γύρισε σε σχηματισμό 4-1-4-1.

Στο 77΄μπήκε στο ματς, μεταξύ άλλων και ο Καλογερόπουλος. Ο 17χρονος στόπερ πήρε την θέση του Ντρέγκερ. Ήταν και το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού.

Στο 71’ ήρθε η πιο επικίνδυνη φάση στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Σάσα έκανε το φαλτσαριστό πλασέ, λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Για να έρθει το 82’ και η ισοφάριση από τον Κώστα Φορτούνη. Δέχθηκε την πάσα μέσα στην μεγάλη περιοχή, από τον Χασάν, για να σκοράρει με πλασέ.

Στο 83’ ο Χασάν βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια, μέσα στην μεγάλη περιοχή, έκανε το συρτό σουτ, αλλά μπλόκαρε ο Κουέστα.

Στο 88’ ο Τιάγκο Σίλβα έκανε πέναλτι στον Σαντέ Σίλβα. Το οποίο εκτέλεσε ο Μπρούνο Γκάμα, στέλνοντας την μπάλα να περάσει δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 90’ ο Μπρούνο Γκάμα έκανε το σουτ για να στείλει την μπάλα στο δοκάρι.

Συνθέσεις

Άρης (Άκης Μάντζιος) : Κουέστα, Σάκιτς, Σούντγκρεν, Δεληζήσης (39′ λ.τ. Ροζ), Μπεναλουάν, Σάσα, Τζέγκο (79′ Ματέο Γκαρσία), Γκάμα, Μαντσίνι (79′ Ιωάννου), Μπερτόγλιο (69′ Σάντε Σίλβα), Μάνος (69′ Ματίγια)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς) : Τζολάκης, Ρέαμπτσιουκ, Ντράγκερ (78′ Καλογερόπουλος), Εμβιλά, Σεμέδο, Σουρλής (77′ Μπουχαλάκης), Τιάγκο Σίλβα, Βρουσάι (68′ Χασάν), Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά (68′ Φορτούνης), Κάιπερς (76′ Ελ Αραμπί)

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής

Άρης – Ολυμπιακός  1-1
Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης (19.30)
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (21.30)

Η βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Ολυμπιακός 33 26 5 2 77 18 59 83
2 Άρης 33 17 8 8 41 24 17 59
3 ΠΑΟΚ 32 16 10 6 56 31 25 58
4 ΑΕΚ 32 16 7 9 50 42 8 55
5 Παναθηναϊκός 32 14 9 9 38 27 11 51
6 Αστέρας Τρίπολης 32 12 11 9 32 35 -3 47
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected