Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Αθλήματα

Δραματικό ματς και πρόκριση στον τελικό για τον ΠΑΟΚ

Στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο ΔΑΚ Κορυδάλλου το απόγευμα της Κυριακής 9 Μαΐου 2021 τον ΟΦΝ Ιωνίας, του οποίου και επικράτησε με 25-30 σκορ, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο ΠΑΟΚ, δεν μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση, δίνοντας το δικαίωμα στην τυπικά γηπεδούχο Νέα Ιωνία να προηγηθεί με 3 γκολ (3-0). Τα κορίτσια του Δικεφάλου κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά στο γκολ (5-4), ωστόσο δεν κατάφεραν να πετύχουν την ισοπαλία, με τις αντιπάλους να ανοίγουν και πάλι τη διαφορά (8-5). Η διαφορά μειώθηκε από τα κορίτσια του ΠΑΟΚ στα δύο γκολ (9-7 και 11-9), που τελικά έκαναν το 11-10, διαμορφώνοντας και το σκορ του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, οι «ασπρόμαυρες», έχοντας καθαρίσει το μυαλό τους και έχοντας πάρει τις κατάλληλες ανάσες, επέστρεψαν δυναμικά και πέρασαν μπροστά στο σκορ με 12-14. Η σωστή διαχείριση των καταστάσεων από τις «ασπρόμαυρες» κράτησε τη διαφορά στα δύο γκολ μέχρι το 16-18, οπότε και με δύο γκολ «άνοιξε» στα τέσσερα γκολ (17-21). Σε εκείνο το σημείο της αναμέτρησης, ο Δικέφαλος έδωσε το δικαίωμα στις αντιπάλους να μειώσουν σε 21-22 και, παρά τις προσπάθειές του να κρατήσει το προβάδισμα, δεν τα κατάφερε, με την Ν. Ιωνία να ισοφαρίζει σε 24-24 με κερδισμένο πέναλτι, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.

Στο πρώτο μέρος της παράτασης, ο ΠΑΟΚ, έκανε τα αδύνατα δυνατά να κρατήσει τον έλεγχο και, ασκώντας μεγάλες πιέσεις στην άμυνα, δημιούργησε καλές συνθήκες στην επίθεση, παίρνοντας προβάδισμα δύο γκολ (24-26), με τις αντίπαλες να μειώνουν σε 25-26 στη λήξη.

Στο δεύτερο μέρος της παράτασης, η Μαρία Χατζηπαρασίδου, με εύστοχο πέναλτι, έδωσε και πάλι προβάδισμα δύο γκολ στον ΠΑΟΚ (25-27). Σε δεύτερο κερδισμένο πέναλτι για τον Δικέφαλο, η Μαρία Χατζηπαρασίδου έδωσε «αέρα» τριών τερμάτων (25-28) στις «ασπρόμαυρες», με την Αβραμίνα Σεβδίλη να ακολουθεί, γράφοντας το 25-29. Η λήξη βρήκε τον ΠΑΟΚ νικητή με 25-30, παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό του θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδος!

Ο ΠΑΟΚ έδειξε το «μέταλλο» από το οποίο είναι φτιαγμένος, παίρνοντας την πολυπόθητη πρόκριση στον τελικό του θεσμού για τέταρτη συνεχή χρονιά και έβδομη συνολικά!

ΟΦΝ ΙΩΝΙΑΣ- ΠΑΟΚ 25-30

Τα πεντάλεπτα: 3-0, 6-3, 8-5, 10-8, 11-9, 11-10 (ημχ.), 12-14, 13-15, 16-18, 16-21, 22-23, 24-24 (κ.α.), 25-26, 25-30 (παρ.)

Νέα Ιωνία (Ζιβούλοβιτς): Μανιά 9, Φράγκου, Μάγκου, Μυλωνά, Καραμάνου, Καρέλα 1, Μακρή, Αργυροπούλου 8, Ντιμτσούδη, Κεπεσίδου 2, Κολλύρη, Διακογιάννη, Κοτρώτσιου, Ζηνωνίδου 2, Στουγιαννίδου 3.

ΠΑΟΚ (Πελεκίδης): Τσικνάκη, Χατζηπαρασίδου 13, Μπατζαρακούδη, Μαχροσαββίδου, Μεντεσίδου, Παναγιωτίδου 1, Κουκμίση 2, Μπελέτσκα, Στογιάνοβιτς 1, Σεβδίλη 8, Κατσούνη, Νίκολιτς, Καραχαρίση, Γιοβανόβφσκα 1, Καγιούμοβα, Γκάτζιου 4.

Διαιτητές: Παπαματθαίου- Χρηστίδη, Κόκκινες: 48:13 Κεπεσίδου, 61:56 Ντιμτσούδη (αμφότερες με τρία δίλεπτα), Δίλεπτα: 11-9

Δηλώσεις

Σάσα Ζιβούλοβιτς (προπονητής ΟΦΝΙ): «Το παλέψαμε γιατί το πιστεύαμε ότι θα κοιτάξουμε τον ΠΑΟΚ στα μάτια και θα παίξουμε τόσο καλά. Εμείς χάσαμε το παιχνίδι, δεν κέρδισε ο ΠΑΟΚ. Με δυο παίκτες παραπάνω στην παράταση δεν βάλαμε γκολ και αυτό μας κόστισε τη νίκη που θα μας οδηγούσε στον τελικό. Η νέα Νέα Ιωνία είναι πάντα εδώ. Το δείξαμε σήμερα. Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια. Έδωσαν την ψυχή τους και μπράβο τους».

Δημήτρης Πελεκίδης (προπονητής ΠΑΟΚ): «Σε όλα τα ματς ειδικά σε αυτές τις διοργανώσεις δεν υπάρχουν φαβορί. Μην κρυβόμαστε. Είναι ματς που αν δεν είσαι σε καλή μέρα μπορεί να κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα. Η Ιωνία ήταν πάρα πολύ καλή. Το γυρίσαμε, περάσαμε μπροστά, το ξαναγυρίσαμε. Κάναμε κάποια λάθη που μας στέρησαν τη νίκη κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά έτσι είναι το άθλημα. Το θέμα είναι το αποτέλεσμα και το κατά πόσο η ομάδα στο τάιμινγκ που χρειάστηκε ήταν συγκεντρωμένη πήρε το ματς και πήγε στον τελικό. Δεν παίζει ρόλο αν έγινε στην παράταση. Αύριο το ματς με τη Βέροια είναι 50-50, ανοιχτό παιχνίδι. Η ομάδα που θα είναι πιο πειθαρχημένη και θα κάνει τα λιγότερα λάθη θα πάρει τον τελικό. Παρόλο που παίξαμε δύο παρατάσεις θα είμαστε όπως πρέπει θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να πάρουμε το Κύπελλο».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected