Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Κυπελλούχος Ιταλίας η Γιουβέντους!

Μετά από ένα πολύ ποιοτικό ματς, αντάξιο των δύο φιναλίστ, η Γιουβέντους επικράτησε με 2-1 και κατέκτησε ένα ακόμη τρόπαιο στην πολυετή ιστορία της.

Η Αταλάντα απέδειξε ξανά για ποιο λόγο βρίσκεται στη δεύτερη θέση της Serie Α και δίκαια κέρδισε το ένα από τα τέσσερα εισιτήρια για το επόμενο Champions League.

Η Μεγάλη Κυρία προηγήθηκε με τον Κουλουσέφσκι στο 31′, όμως η “Μπεργκαμάσκι” κατάφερε να ισοφαρίσει πριν βγει το ημίχρονο, με ένα ωραίο σε εκτέλεση τέρμα του Μαλινόφσκι.

Στο δεύτερο μέρος, κυριάρχησε η τακτική, με τον Γκασπερίνι να ρίχνει στον αγώνα Ίλισιτς και Μουριέλ, όμως η Γιούβε ήταν εκείνη που πέτυχε το δεύτερο γκολ, με σκόρερ τον Κιέζα.

Στα υπόλοιπα 20 περίπου λεπτά, οι τυπικά γηπεδούχοι ρίσκαραν αλλά τελικά δεν κατάφεραν να πετύχουν έστω το γκολ που θα οδηγούσε το ματς στην παράταση.

Αυτό είναι το 14ο Copa Italia, που θα κοσμήσει την τροπαιοθήκη της Μεγάλης Κυρίας.

Συνθέσεις

Αταλάντα (Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι) : Γκολίνι, Παλομίνο, Τολόι (76′ Τζιμσίτι), Ρομέρο, Γκόσενς (83′ Μίραντσουκ), Χάντεμπουρ (76’Ίλισιτς), Φράουλερ, Ντε Ρουν, Μαλινόφσκι (68′ Μουριέλ), Ζαπάτα, Πεσίνα (68′ Πάσαλιτς)

Γιουβέντους (Αντρέα Πίρλο) : Μπουφόν, ΜακΚένι, Ντανίλο, Κιελίνι, Ντε Λιχτ, Κιέζα (74′ Ντιμπάλα), Κουαδράδο, Ραμπιό, Μπεντανκούρ, Κουλουσέφσκι (83′ Μπονούτσι), Ρονάλντο

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected