Αθλήματα

Νέες επιτυχίες από τους Έλληνες τενίστες!

Πρωταθλητής ο Καλοβελώνης στο διπλό στην Τυφλίδα

Ο Μάρκος Καλοβελώνης και ο Sanjar Fayziev, κατέκτησαν τον τίτλο στο διπλό της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων της Τυφλίδας.

Όπως αναφέρει το tennisnews, στον σημερινό τελικό, ο Καλοβελώνης και ο Fayziev κέρδισαν τους Γεωργιανούς Aleksandre Bakshi και Zura Tkemaladze με 6-4, 3-6, 10-5, για να κατακτήσουν τον τίτλο στη hardcourt διοργάνωση των 15.000 δολαρίων.

Προηγουμένως στο τουρνουά, ο Έλληνας τενίστας και ο Ουζμπέκος συμπαίκτης του, που μοιράστηκαν το Νο.3 του ταμπλό, είχαν κερδίσει τους Γεωργιανούς Luka Januashvili και Guga Tavadze με 6-4, 6-2, τους Γεωργιανούς Nikoloz Davlianidze και Saba Purtseladze με 6-2, 7-5, καθώς και τους κορυφαίους του ταμπλό, τον Ελβετό Luca Castlnuovo και τον Μολδαβό Alexander Cozbinov, με 4-6, 6-3, 10-7.

Αυτός ήταν ο 2ος τίτλος στο διπλό για τον Καλοβελώνη για φέτος, έχοντας κερδίσει ακόμα έναν σε τουρνουά 15.000 δολαρίων στην Αττάλεια, με τον ίδιο συμπαίκτη, τον Μάρτιο. Συνολικά έφτασε τους 17 τίτλους στα διπλά σε Futures διοργανώσεις, έχοντας κερδίσει τους 3 από αυτούς με τον Fayziev.

Στο μονό αυτή την εβδομάδα στην Τυφλίδα, ο Μάρκος έφτασε μέχρι τη φάση των “16”, κερδίζοντας στον 1ο γύρο τον Αμερικανό Keenan Mayo, με 6-4, 6-7 (5), 6-3. Στον 2ο γύρο γνώρισε την ήττα από τον Benjamin Lock, Νο.3 στο ταμπλό και Νο.466 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, με 4-6, 4-6.

Δημήτρης ΠαλιούραςΠρώτος τελικός για τον Παλιούρα

Ο Δημήτρης Παλιούρας κέρδισε σε έναν πολύ δύσκολο αγώνα τον Ιάπωνα Hayato Matsuoka και προκρίθηκε στον τελικό του Tirana Open U18, που θα είναι ο πρώτος της καριέρας του σε διεθνή τουρνουά της ITF.

Ο 17χρονος Έλληνας τενίστας επικράτησε του Ιάπωνα Matsuoka με 4-6, 6-3, 7-6 (5), κερδίζοντας μια πολύ μεγάλη μάχη με ανατροπή, για να μπει στον πρώτο του τελικό σε ITF διοργάνωση.

Αυτή ήταν η 4η νίκη του Παλιούρα στο τουρνουά των Τιράνων, που προηγουμένως στο τουρνουά είχε κερδίσει τον Αμερικανό Walker Allen με 6-2, 6-1, τον Γάλλο Tom Gonindard με 6-2, 6-1, καθώς και τον Ιταλό Jacopo Bilardo με 6-2, 6-4.

Σήμερα, ο Δημήτρης θα διεκδικήσει την 1η θέση του τουρνουά απέναντι στον Τσέχο Vit Kalina.

Ο Γιώργος Χαϊδεμένος και ο Αχιλλέας Κουσαρίδης αγωνίστηκαν επίσης στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά της J5 κατηγορίας που φιλοξενείται στα Τίρανα, ενώ στα προκριματικά συμμετείχε ο Αναστάσης Μανταλενάκης.

Στα κορίτσια, η Αλεξάνδρα Μάγια και η Ιφιγένεια Κάφκα πέτυχαν από μια νίκη και έφτασαν μέχρι τη φάση των “16”. Η Αλεξάνδρα κέρδισε την Σέρβα Natalija Nikolic με 6-3, 6-2 και αποκλείστηκε από τη Βουλγάρα Jana Stojanova, No.1 στο ταμπλό, με 6-4, 6-1, ενώ η Ιφιγένεια απέκλεισε τη Βουλγάρα Julia Zlateva με 6-3, 4-6, 6-0, αλλά ηττήθηκε από την Ουκρανή Olga Molchanova, No.2 στο ταμπλό, με 7-5, 6-1.

Η Ελένη Λαζαρίδου και η Δέσποινα Μαστροδήμα αγωνίστηκαν επίσης στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης, αλλά δεν κατάφεραν να μπουν στη 16άδα, ενώ στο ταμπλό των προκριματικών αγωνίστηκαν οι Γεωργία Ανδριάνα Στρατή, Έλενα Παλιούρα και Τατιάνα Έλενα Γητοπούλου.

Μιχαέλα ΛάκηΟλοκλήρωσε την εκπληκτική της εβδομάδα η Μιχαέλα

Η Μιχαέλα Λάκη ολοκλήρωσε την εξαιρετική της εβδομάδα στο Lyttos Beach στα ημιτελικά του τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Ηρακλείου, καθώς ηττήθηκε σήμερα από την Αυστριακή Melanie Klaffner, Νο.3 στο ταμπλό και άλλοτε Νο.175 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Η μόλις 16χρονη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε ημιτελική φάση διοργάνωσης του επαγγελματικού circuit της ITF, γνώρισε την ήττα από την Klaffner με 6-1, 6-4, έπειτα από 80 λεπτά αγώνα.

Στο 1ο σετ δεν μπόρεσε να κάνει πολλά πράγματα η Μιχαέλα, ενώ έχασε συνολικά τα 9 από τα 10 πρώτα games της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα να μείνει πίσω με 1-6, 0-3. Έχανε έως και 1-4 στο 2ο σετ, όμως κατάφερε να επιστρέψει στο παιχνίδι, κερδίζοντας 3 games στη σειρά για να ισοφαρίσει σε 4-4. Η πολύ έμπειρη 31χρονη Αυστριακή, κράτησε το σερβίς της στο επόμενο game και προηγήθηκε με 5-4, για να κάνει το break στο 10ο game και να ολοκληρώσει τη νίκη της πριν τα πράγματα γίνουν πιο επικίνδυνα για εκείνη.

Η Klaffner, η οποία τώρα βρίσκεται στο Νο.562 της παγκόσμιας κατάταξης αλλά έχει career high από το 2014 στο Νο.175 της WTA, θα παίξει στον τελικό με τη Γερμανίδα Lena Papadakis (πρώην Rüffer – άλλαξε το όνομά της λόγω γάμου), που κέρδισε στον άλλον ημιτελικό τη Σέρβα Tamara Malesevic με 3-6, 6-2, 6-1.

Θυμίζουμε πως η Μιχαέλα είχε κερδίσει τη Δήμητρα Παύλου με 6-1, 6-1, την Anastasia Detiuc, No.1 στο ταμπλό και Νο.396 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, με 6-4, 6-2, καθώς και την Eva Lys με 6-1, 4-6, 6-3, για να προκριθεί στον πρώτο της ημιτελικό στο ITF Women’s World Tennis Tour.

Ούτε ο Πέτρος Χρυσοχός κατάφερε να προκριθεί στους αυριανούς τελικούς των μονών, καθώς ηττήθηκε στα ημιτελικά των ανδρών από τον Βρετανό Ryan Peniston, No.3 στο ταμπλό και Νο.383 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, με 6-4, 5-7, 6-4, έπειτα από μια πολύ μεγάλη μάχη 3 ωρών και 14 λεπτών. Στον αυριανό τελικό ο Peniston θα αντιμετωπίσει τον Ιάπωνα Yuta Shimizu, No.1 στο ταμπλό και Νο.356 στον κόσμο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected