Κατηγορίες
Basket

Πόσο πιθανό είναι το ματς Λαύριο-Προμηθέας να…τινάξει Basket League και Εθνική στον αέρα;

Μετά τις ενστάσεις του Προμηθέα και τη σαφή παράβαση κανονισμών στη φάση με τον Αγραβάνη η Basket League και μαζί η προετοιμασία της Εθνικής κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα.

Κι αυτό διότι αυτή τη στιγμή κανείς δε μπορεί να πει με σιγουριά πότε θ’ αρχίσουν οι τελικοί της Basket League από τη στιγμή κατά την οποία ο Προμηθέας έχει καταθέσει ενστάσεις. Με πιο σοβαρή φυσικά αυτή της τελευταίας φάσης με τις βολές του Γιάννη Αγραβάνη ο οποίος κατά παράβαση κανονισμών (έπρεπε να έχει αποβληθεί) βρισκόταν μέσα στο γήπεδο. Κι εκτέλεσε και βολές!!!

Όπως αναφέρει το Sportime, ακόμα κι αν ο Προμηθέας νικούσε τον αγώνα, το Λαύριο με ένσταση για τη συγκεκριμένη φάση θα είχε πολλές πιθανότητες να δικαιωθεί! Αφού εδώ δεν τίθεται θέμα διαιτητικού λάθους που θα μπορούσε να αποτελεί και υποκειμενική άποψη. Αλλά θέμα καθαρής παράβασης του κανονισμού. Ο Αγραβάνης έπρεπε να βρίσκεται στον πάγκο (μετά το δεύτερο αντιαθλητικό που χρεώθηκε) και να εκτελέσει τις βολές ο αντικαταστάτης του.

Προσέξτε όμως τι μπορεί να επακολουθήσει:

Η υπόθεση θα πάει στον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ τη Δευτέρα (31/5) προκειμένου να την εξετάσει. Η ουσία είναι ότι ακόμα κι αν ο Αθλητικός Δικαστής δικαιώσει τους διαιτητές (στην παράβαση κανονισμού) η ομάδα της Πάτρας θα προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ. Άρα θα ακολουθήσει… μύλος. Kαι μέχρι να γνωμοδοτήσει το ΑΣΕΑΔ δε μπορούμε να έχουμε πρωτάθλημα.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι κινδυνεύει το πρωτάθλημα να… τιναχτεί στον αέρα. Και μαζί η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας που θα πρέπει στις 24 του μήνα ν’ αναχωρήσει για τον Καναδά. Αυτά είναι λυπηρά πράγματα (μαζί με όσα έχουν προηγηθεί συνολικά). Kαι δυσφημούν το μπάσκετ και το πρωτάθλημα σε μεγάλο βαθμό.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected