Κατηγορίες
Α Εθνική Ποδοσφαίρου Γυναικών

ΠΑΟΚ – Άβαντες Χαλκίδας ο τελικός για τον πρωταθλητή στην Α Εθνική Γυναικών

Στην τελευταία αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τον Αγροτικό Αστέρα Αγίας Βαρβάρας, του οποίου και επικράτησε με 15-0, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό του Πρωταθλήματος, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Ιουνίου στον Βόλο.

Αντίπαλες θα είναι οι εντυπωσιακές Αβαντίδες Χαλκίδας, που πραγματοποίησαν ντεμαράζ νικών τις τελευταίες αγωνιστικές και με το σημερινό 6-2 κόντρα στον Ατρόμητο, σφράγισαν την παρουσία τους στον τελικό κόντρα στις Θεσσαλονικές.

Ο “δικέφαλος” δε δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με γκολ της Σπυριδωνίδου, η οποία έγραψε το 1-0. Η Πούλιου, με δύο προσωπικά γκολ, διαμόρφωσε το 3-0 για τον ΠΑΟΚ, ενώ αυτογκόλ των αντιπάλων, έδωσε προβάδισμα τεσσάρων γκολ στις «ασπρόμαυρες». Η Πούλιου, πετυχαίνοντας το τρίτο προσωπικό της γκολ, διαμόρφωσε το 5-0, με την Αναστασία Σπυριδωνίδου να ακολουθεί, πετυχαίνοντας στο 43’ το 6ο γκολ του Δικεφάλου και κλείνοντας το ημίχρονο με 6-0.

Στην επανάληψη, η Αναστασία Σπυριδωνίδου, πετυχαίνοντας χατ τρικ, έγραψε το 7-0, με την Ολίνα Μπαξεβάνου να την ακολουθεί (8-0). Το αυτογκόλ των φιλοξενουμένων οδήγησε στο 9-0 για τον ΠΑΟΚ, ενώ λίγο αργότερα η Πίτσιου με εύστοχο σουτ, έκανε το 10-0 για τις «ασπρόμαυρες». Ένα ακόμη αυτογκόλ των αντιπάλων, διαμόρφωσε το 11-0 για τον ΠΑΟΚ. Η Δήμητρα Καραπέτσα, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, έγραψε το 12-0. Η Κωνσταντίνα Στράντζαλη, με κεφαλιά, έκανε το 13-0, με την Κυριακή Μάρκου, να ακολουθεί για το 14-0, πετυχαίνοντας μάλιστα το πρώτο της γκολ με τα “ασπρόμαυρα”. Η Ελένη Κακαμπούκη στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, με εύστοχο σουτ, διαμόρφωσε το 15-0, σκορ με το οποίο και ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση, με τον Δικέφαλο να σπάει το προηγούμενο ρεκόρ του (14-0).

“Σφράγισαν” την πρωτιά οι Αβαντίδες Χαλκίδας

Οι Αβαντίδες κέρδισαν τον Ατρόμητο 6-2 και κατέκτησαν την πρώτη θέση στον δεύτερο όμιλο της Α’ Εθνικής γυναικών, για την 11η αγωνιστική, και θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα σε μονό τελικό με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Όπως αναφέρει το eviasports, από το ξεκίνημα του αγώνα η ομάδα της Χαλκίδας επέβαλε τον ρυθμό της και στο πέμπτο λεπτό άνοιξε το σκορ, σε φάση που ξεκίνησε με εκτέλεση κόρνερ της Νεοφύτου, με την Λάγιου να βρίσκει αρχικά την μπάλα και την Μελισσού από κοντά να μην δυσκολεύεται να σκοράρει.

Τρία λεπτά μετά η Παχάκη με δυνατό σουτ έξω απ’ την περιοχή έστειλε την μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 15′ και πάλι η επιθετικός των γηπεδούχων έφτασε κοντά στο γκολ (μετά από σέντρα της Μυρτολλάρι), με την πορτιέρο του Ατρόμητου να διώχνει την μπάλα πάνω στη γραμμή με τα πόδια. Τελικά στο 17′ η Τζαφέρη με σουτ έξω απ’ την περιοχή διπλασίασε τα τέρματα των Αβαντίδων και στο 26′ η Παχάκη κατάφερε να σκοράρει με ωραίο σουτ, ‘γράφοντας’ το 3-0.

Οι γηπεδούχες είχαν την απόλυτη υπεροχή και θα μπορούσαν να έχουν βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και σε άλλες περιπτώσεις.

Η ομάδα των Αθηνών μείωσε 3-1 στο τρίτο λεπτό της επανάληψης, με λόμπα της Συρμή έξω απ’ την περιοχή, όμως και στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα ήταν παρόμοια, με την ομάδα της Χαλκίδας να συνεχίζει να ελέγχει τον αγώνα και να υπερέχει, φτάνοντας στο 4-1 στο 61′ με την Παχάκη να σημειώνει το δεύτερο της προσωπικό τέρμα σε φάση τετ-α-τετ με την αντίπαλη πορτιέρο, αξιοποιώντας σέντρα της Λόγου και ένα πεντάλεπτο αργότερα η Λάγιου με ατομική προσπάθεια διαμόρφωσε το σκορ σε 5-1. Η Τζεβελέκου πέτυχε το έκτο γκολ της ομάδας της στο 75′, ολοκληρώνοντας και αυτή επιτυχημένα φάση τετ-α-τετ με την Τσιρίτα.

Το τελικό 6-2 διαμόρφωσε η Συρμή, σκοράροντας και πάλι με ψηλοκρεμαστό σουτ, στο 85′.

Συνθέσεις

Άβαντες Χαλκίδας (Ντράγκαν Κνέζεβιτς): Καββούρη, Λάππα (46′ Τυλιγάδη), Νεοφύτου (29′ Τζεβελέκου), Μελισσού (29′ Αργυρίου), Μυρτολλάρι (46′ Μπίστα), Αρκουλή, Γαγάρα, Λάγιου, Χριστοφορίδη (29′ Λόγου), Τζαφέρη, Παχάκη.

Ατρόμητος (Βασίλης Σπέρτος): Τσιρίτα, Ανιβάνογλου (59′ Καρατσοφόγλου), Παπουτσά, Κουτουλοπούλου, Ε. Δαμουλιάνου, Κανέλλη (65′ Αργύρη), Γκουρβέλου (25′ Συρμή), Κώστα, Κυριακίδη, Λαδερού (46′ Καρανταλή).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected