Κατηγορίες
Αθλήματα

Εκτός τελικού στο Masters του Καναδά ο Τσιτσιπάς (vids)

O Reilly Opelka με τα πανίσχυρα σερβίς του αποτέλεσε ανυπέρβλητο εμπόδιο για τον Στέφανο Τσιτσιπά, που ολοκλήρωσε την πορεία του στο Masters του Καναδά στην ημιτελική φάση.

Παρόλο που τα πήγαινε αρκετά καλά και προηγήθηκε με σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν βρήκε τελικά τον τρόπο να κερδίσει τα πανίσχυρα σερβίς του Reilly Opelka, που έκανε το μοναδικό break της αναμέτρησης στο 3ο σετ και επιβλήθηκε του Έλληνα πρωταθλητή με 6-7 (2), 7-6 (4), 6-4.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η νίκη αυτή, αναμφίβολα η μεγαλύτερη στην καριέρα του Αμερικανού big server μέχρι στιγμής, έστειλε τον Opelka στον πρώτο του τελικό σε Masters 1000 διοργάνωση και βεβαίως σημαντικότερο στην καριέρα του.

Παρότι ήρθε αντιμέτωπος με διπλό break point πολύ νωρίς, στο 3ο game (1-1, 15-40), ο Τσιτσιπάς απέφυγε το break και ήταν καλύτερος συνολικά στο 1ο σετ, κατακτώντας το δίκαια. Όσο πλησιάζε στο tie-break, o Έλληνας παίκτης ασκούσε έντονη πίεση στον Αμερικανό και γέμισε τα δυο τελευταία service games του, χωρίς όμως να φτάσει σε break point. Στο tie-break ωστόσο επιβεβαίωσε περίτρανα την ανωτερότητά του σ’ αυτό το διάστημα και επιβλήθηκε με 7-2, για να μπει σε θέση οδηγού.

Και στο 2ο σετ χρειάστηκε να σώσει νωρίς ένα break point o Στέφανος, για να ισοφαρίσει σε 2-2, ενώ στο 11ο game πίεσε αρκετά το σερβίς του Opelka, που μετά από 2 ισοπαλίες κατάφερε να το υπερασπιστεί και να κάνει το 6-5. Και αυτό το σετ πήγε σε tie-break, όμως ο Στέφανος αυτή τη φορά έκανε κάποια μοιραία λάθη και έχασε τους 3 τελευταίους πόντους που έπαιξε στο σερβίς του, με αποτέλεσμα να το χάσει με 7-4.

Στο αποφασιστικό σετ ο Στέφανος ήταν ο παίκτης που έφτασε πρώτος σε break point – το μοναδικό που είχε σε όλο τον αγώνα – αλλά ο Opelka κατάφερε να το σβήσει με σερβίς-βολέ σε δεύτερο σερβίς! Στο αμέσως επόμενο game o Αμερικανός γίγαντας έκανε το break και πέρασε μπροστά με 4-3.

Δεν έχασε άλλον πόντο από τη γραμμή του σερβίς ο Opelka, που με love service games στο 8ο και στο 10ο game έφτασε στο 5-3 και στο 6-4 αντίστοιχα, για να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή και την πολύ σπουδαία νίκη σε 2 ώρες και 32 λεπτά παιχνιδιού.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected