Κατηγορίες
Αθλήματα

Πρεμιέρα με νίκη ο Τσιτσιπάς στο Laver Cup

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς άνοιξε το σημερινό πρόγραμμα στο Laver Cup, απέναντι στον Νικ Κύργιο.

Χωρίς να αντιμετωπίσει σοβαρές δυσκολίες, ο Έλληνας Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης πήρε τη νίκη με 6-3, 6-4 και έδωσε ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα στην Team Europe, έναντι της Team World, με 4-1.

Στο 1ο σετ δεν απειλήθηκε καθόλου ο Στέφανος Τσιτσιπάς και το break που πέτυχε στο 4ο game ήταν αρκετό για να του χαρίσει το σετ με 6-3.

Στο 2ο σετ τα πράγματα ήταν πιο περίπλοκα, καθώς ο παρότι ο Στέφανος πέτυχε το break νωρίς στον αγώνα στο 5ο game (3-2), o Κύργιος άρχισε να γίνεται απειλητικός, έχοντας μάλιστα 5 break point στο 8ο game και 1 ακόμα στο 10ο game.

Ωστόσο με απόλυτη ψυχραιμία ο Τσιτσιπάς κατάφερε να κλείσει κάθε service game του παρά τις επιθέσεις που δέχθηκε και να πάρει το σετ με 6-4.

Αυτή ήταν η 1η νίκη για τον Στέφανο Τσιτσιπά απέναντι στον Νικ Κύργιο, στη 3η αναμέτρηση τους. Ο Κύργιος είχε κερδίσει στα δυο προηγούμενα ραντεβού τους. Το 1ο τους ματς ήταν στο Citi Open το 2019, το οποίο κέρδισε με 6-4, 3-6, 7-6 (7) στους “4” και την επόμενη χρονιά στο ATP Cup επικράτησε με 7-6 (7), 6-7 (3), 7-6 (5), στη φάση των ομίλων.

*tennisnews.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected