Κύπελλο Ελλάδος

Πρόκριση στα πέναλτι για την Προοδευτική, ο Χαλκίδης απέκρουσε δύο φορές!

Ένα συγκλονιστικό ματς διεξήχθη στο γήπεδο Αγίων Αναργύρων, όπου για την τρίτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος η Προοδευτική αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση (2-2) και στη συνέχεια στα πέναλτι και με πρωταγωνιστή τον γκολκίπερ Χαλκίδη να επικρατήσει εκεί με 4-2 και να αποκλείσει τον Εθνικό.

Οι “κυανόλευκοι” μέχρι το 65′ ήταν οι κυρίαρχοι του αγώνα, καθώς προηγήθηκαν 2-0 με γκολ των Λύγκου (23′) και Σάμιου (56′), ενώ απώλεσαν σπουδαίες ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα, που αποσόβησε ο γκολκίπερ Χαλκίδης. Αποκορύφωμα το πέναλτι στο 49′ που κέρδισε ο Εθνικός και εκτέλεσε ο Στάμος, αλλά ο Χαλκίδης έπεσε σωστά, δείχνοντας το δρόμο για το τι θα ακολουθούσε στη συνέχεια…

Οι “βυσσινί” όσο κυλούσαν τα λεπτά έδειχναν να έχουν περισσότερες δυνάμεις και κατάφεραν να κάνουν το 2-2 με γκολ των Μεγαρίτη (65′ ) και Νομικού (77′), με το ματς να οδηγείται στην παράταση.

Εκεί δεν άλλαξε κάτι, με τις δυο ομάδες να περιορίζονται στο να μην κάνουν κάποιο λάθος και έτσι φτάσαμε στη διαδικασία των πέναλτι.

Ο Εθνικός πήρε το προβάδισμα, καθώς το πρώτο πέναλτι της Προοδευτικής αποκρούστηκε από τον Μπαντίκο, όμως ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς Χαλκίδης, με δυο αποκρούσεις του έκανε ανατροπή και στα πέναλτι και χάρισε ουσιαστικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Διαδικασία πέναλτι

Π: Βοσνακίδης- Απέκρουσε ο Μπαντίκος

Ε: Ντάφλας- 1-0

Π: Δημακάκος- 1-1

Ε: Διάκος- Απέκρουσε ο Χαλκίδης

Π: Κυριαζής- 1-2

Ε: Λύγκος- – 2-2

Π: Τσιάβος- 2-3

Ε: Πανάκης- Απέκρουσε ο Χαλκίδης

Π: Παλάτσιος- 2-4

Συνθέσεις

Εθνικός (Θεόφιλος Καλύβας) : Μπαντίκος, Πάππος, Αποστόλου, Νικολόπουλος, Παπαγεωργίου, Ντάφλας, Στάμος, Μπέλερης, Λύγκος, Διάκος, Σάμιος (63′ Μουκίδης / 112′ λ.τ. Πανάκης).

Προοδευτική (Δημήτρης Αρναούτης): Χαλκίδης, Αλεξίου, Δημακάκος, Πατσατζόγλου (46′ Στεφανής), Βοσνακίδης, Μεγαρίτης (115′ Νομικός Π.), Νομικός, Μπιταξής (53′ Παλάτσιος), Κυριαζής, Μακρίδης (46′ Τσιάβος), Μακρυγιάννης.

*με στοιχεία από το stoplekto.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected