Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Φραντσέσκο Τότι: «Το ποδόσφαιρο στην εποχή μου ήταν φτιαγμένο από αγάπη, τώρα είναι επιχείρηση»

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Guardian» έδωσε ο Φραντσέσκο Τότι.

Σε αυτή ο παλαίμαχος άσος της Ρόμα, ο οποίος έμεινε πιστός στους «τζιαλορόσι» και αποτέλεσε σύμβολο, ηγέτη και σημαία τους καθώς απαρνήθηκε μεταγραφές πολλών εκατομμυρίων για την αγάπη του προς την ομάδα της αιώνιας πόλης μίλησε στο πόσο έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο από την εποχή που αυτός αγωνιζόταν.

«Ξεκίνησα σε διαφορετικές εποχές. Ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο. Ένα ποδόσφαιρο φτιαγμένο με αγάπη, με στοργή για τους οπαδούς. Το να αγωνίζομαι για την ομάδα που υποστήριζα, ήταν πολύ πιο εύκολο για εμένα να κάνω αυτή την επιλογή. 25 χρόνια σε μια ομάδα δεν είναι μικρό πράγμα και το να είσαι αρχηγός, να είσαι ένας από τους σημαντικούς παίκτες, πρέπει να φανείς αντάξιος των προσδοκιών.

Αλλά για να κάνω μια σύγκριση μεταξύ της εποχής μου και του σήμερα είναι δύσκολο. Σήμερα το ποδόσφαιρο είναι πιο επιχειρηματικό. Πηγαίνεις όπου μπορείς να κερδίσεις περισσότερα χρήματα. Κι αυτό είναι δίκαιο, όχι;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος στην αρχική του τοποθέτηση.

Στην συνέχεια των λεγομένων του μίλησε και για την πρόταση που του είχε καταθέσει το 2006 η Ρεάλ, η οποία του προσέφερε συμβόλαιο, το οποίοι θα τον καθιστούσε ως τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στον κόσμο… «Φυσικά και το σκέφτηκα τότε. Ας πούμε ότι υπήρχαν αρκετές ημέρες στις οποίες ήμουν με το ένα πόδι μέσα και το άλλο πόδι έξω.

Ωστόσο όπως έχω πει συχνά και απόλυτα αληθινά, η απόφαση να μείνω στη Ρόμα, έγινε από καρδιάς. Εκείνες τις στιγμές όταν νιώθεις έτσι όπως ένιωθα εγώ, δεν μπορείς να φύγεις», σημείωσε αναφορικά με εκείνη την προοπτική μεταγραφής στη «βασίλισσα», ενώ πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι «η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν μόνη ομάδα στην οποία θα μπορούσα να πάω να παίξω».

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί πως ο τρόπος με τον οποίο, ο σύλλογος ενημέρωσε τον Τότι, πως είχε έρθει η ώρα να κλείσει ο κύκλος του ήταν άκομψος, κάτι το οποίο όπως ο ίδιος παραδέχεται δεν πήρε καλά στην αρχή.

Μάλιστα αναφερόμενος στο γιατί ο σύλλογος, δεν τον επανέφερε σε κάποιο διοικητικό πόστο, ο Τότι είπε πως «σίγουρα δεν με κάνει χαρούμενο, γιατί πάντα έβαζε τη Ρόμα πάνω από οτιδήποτε κι οποιονδήποτε», ενώ στην συνέχεια πρόσθεσε ότι: «αυτό είναι το πεπρωμένο. Αν με καλέσουν κάποια ημέρα, θα χρειαστεί να συζητήσουμε κάποια πράγματα»

*SDNA

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected