Κατηγορίες
Αθλήματα

Πρωταθλήτρια στην Πορτογαλία η Παπαμιχαήλ!

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ είχε μια άψογη εβδομάδα με συμπαίκτρια τη Σέρβα Natalija Stevanovic, με την οποία κέρδισαν τον σημερινό τελικό απέναντι στις Πορτογαλίδες Francisca Jorge και Matilde Jorge, με 6-2, 7-5.

Όπως αναφέρει το tennisnews, είχαν τον έλεγχο σε όλο το 1ο σετ οι Παπαμιχαήλ και Stevanovic, που ξεκίνησαν δυνατά και προηγήθηκαν με 5-1 στον τελικό. Στο 2ο σετ έδειχναν και πάλι να έχουν τον απόλυτο έλεγχο, καθώς προηγήθηκαν ξανά με 5-1. Οι Πορτογαλίδες κατάφεραν να επιστρέψουν στο ματς και να ισοφαρίσουν το 2ο σετ στα 10 games, αλλά το ελληνοσερβικό δίδυμο έκανε ένα κρίσιμο break στη συνέχεια και σέρβιρε επιτυχημένα για το 7-5 και τη νίκη, έπειτα από 1 ώρα και 23 λεπτά στο court.

Ήταν η 4η νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις για τις δυο αθλήτριες στο τουρνουά των 25.000 δολαρίων της πορτογαλικής πόλης Loule. Στον 1ο γύρο της hardcourt διοργανώσης είχαν κερδίσει τις Γαλλίδες Emma και Juliette Mazzoni, με 6-1, 6-2. Στα προημιτελικά κέρδισαν την Πολωνή Weronika Falkowska και τη Λευκορωσίδα Anna Kubareva με 6-3, 6-4, ενώ στα ημιτελικά, όπου αντιμετώπισαν και τη μεγαλύτερη πρόκληση, κέρδισαν τις Σλοβένες Tina Cvetkovic και Pia Lovric με 6-1, 3-6, 10-8.

Για τη Δέσποινα αυτός ήταν ο 1ος τίτλος στα διπλά για φέτος και ο 34ος συνολικά στην πλούσια καριέρα της. Στην κατηγορία των 25.000 δολαρίων ήταν ο 9ος τίτλος της, με τον σημαντικότερο να είναι στην κατηγορία των 60.000 δολαρίων, που είχε κερδίσει το 2018 μαζί με την Τουρκάλα Pemra Ozgen.

Στα μονά έχει άλλους 15 τίτλους (49 τίτλοι συνολικά σε μονά & διπλά στην ITF), εκ των οποίων ο σημαντικότερος είναι αυτός που κέρδισε φέτος στο Τσάρλεστον, σε διοργάνωση επίσης 60.000 δολαρίων.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected