Κατηγορίες
Basket

Νίκη με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο για τον Κολοσσό

Ο Κολοσσός παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με εννέα πόντους στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, έκανε εντυπωσιακό δεύτερο μέρος και επικράτησε στη Ρόδο του Απόλλωνα με 73-56 πανηγυρίζοντας την πρώτη του φετινή νίκη στη Basket League. Πλέον οι δύο ομάδες έχουν ρεκόρ 1-1 έπειτα από δύο αγωνιστικές στο πρωτάθλημα.

Οι Πατρινοί ήταν καλύτεροι στο πρώτο μισό του αγώνα, όμως στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε η εικόνα τους και είναι χαρακτηριστικό πως στο τελευταίο δεκάλεπτο σκόραραν μόλις τέσσερις πόντους -όλους με τον Τσαλμπούρη- με μόλις ένα εύστοχο εντός παιδιάς καλάθι. Οι Ρόδιοι έκαναν επιμέρους σκορ 43-19 στο δεύτερο ημίχρονο και παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 39-30 στο ξεκίνημά του, έφτασαν στη νίκη και έχτισαν και μεγάλη διαφορά.

Ο Κένι Γουίλιαμς με 19 πόντους και ο Μπλαζ Μέζιτσεκ με 13 ήταν οι πρώτοι σκόρερ, όμως ο Κιμ Τιλί τελείωσε με 14 ριμπάουντ (τα 13 αμυντικά) και 5 πόντους, ενώ ο Στέφαν Ποτ είχε 11 πόντους, 9 ασίστ και 5 ριμπάουντ. Για την ομάδα της Πάτρας πρώτος σκόρερ ήταν ο Ορλάντο Κόουλμαν με 16 πόντους και οι Γιώργος Τσαλμπούρης με 14 και Ντεζόν Ντέιβις με 13. Οι γηπεδούχοι μάζεψαν επτά παραπάνω ριμπάουντ (35 έναντι 28) όμως η μεγάλη διαφορά ήταν στις ασίστ με τον Κολοσσό να έχει 22 και τον Απόλλωνα μόλις 9.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο παιχνίδι σημειώνοντας τρία εύστοχα τρίποντα και με τον Τσαλμπούρη να πετυχαίνει διαδοχικούς πόντους προηγήθηκαν με 15-11 στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης. Η απάντηση του Κολοσσού ήρθε με σερί 8-0 που τους έφερε μπροστά στο σκορ με 19-15, όμως και ο Απόλλωνα έτρεξε ένα δικό του σερί 7-0 και έκλεισε την πρώτη περίοδο έχοντας προβάδισμα με 25-21. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 25-27 στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου, όμως στη συνέχεια ήταν αρκετά άστοχοι. Οι Πατρινοί με ένα νέο σερί 7-0 προηγήθηκαν με 32-25 στο 14′ ενώ συντήρησαν αυτό το προβάδισμά τους ως και το φινάλε του πρώτου μέρους που τους βρήκε μπροστά στο σκορ με 37-30.

Η διαφορά για τον Απόλλωνα έφτασε στο +9 στις αρχές του δευτέρου μέρους με τον Κόουλμαν να κάνει το 30-39, όμως η συνέχεια άνηκε στους Ροδίτες. Παίρνοντας σκορ απ’ όλους τους παίκτες του παρκέ έτρεξαν σερί 11-0 με το οποίο ανέτρεψαν πλήρως την εικόνα του αγώνα προσπερνώντας με 41-39 στο 24′. Μέχρι και το φινάλε του δεκαλέπτου οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ με τους γηπεδούχους να έχουν βραχεία κεφαλή, όμως στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου αύξησαν το προβάδισμά τους.

Ο Απόλλωνας  έμεινε δίχως σκορ για κάτι λιγότερο από επτά αγωνιστικά λεπτά, με αποτέλεσμα ο Κολοσσός να τρέξει σερί 8-0 και να προηγηθεί με 61-52. Τρία λεπτά πριν από το τέλος της αναμέτρησης οι Πατρινοί σημείωσαν το πρώτο τους καλάθι στο τέταρτο δεκάλεπτο, μειώνοντας σε 61-54, όμως ο Κολοσσός κατάφερε όχι μόνο να συντηρήσει το προβάδισμά του αλλά και να το αυξήσει. Με διαδοχικούς πόντους του Μαργαρίτη ανέβασε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα και έφτασε και στη νίκη με 73-56.

Τα δεκάλεπτα: 21-25, 30-37, 53-52, 73-56.

τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected