Κατηγορίες
Αθλήματα

Εκτός προημιτελικών στη Βιέννη ο Στέφανος Τσιτσιπάς (vids)

© Peter Staples/ATP Tour

Ο Frances Tiafoe επανέλαβε την υπέρβαση του Wimbledon, κερδίζοντας ξανά τον Στέφανο Τσιτσιπά και μάλιστα επιστρέφοντας από σετ πίσω και από break πίσω στο 3ο σετ, για να τον αφήσει εκτός προημιτελικών στο Erste Bank Open της Βιέννης.

Όπως αναφέρει το tennisnews. για 2η φορά φέτος, ο Frances Tiafoe αποδείχτηκε απροσπέλαστο εμπόδιο για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο 23χρονος Αμερικανός βρήκε τρόπο να ανατρέψει έναν αγώνα που έμοιαζε χαμένος και να κερδίσει τον Έλληνα πρωταθλητή με 3-6, 6-3, 6-4, υποχρεώνοντάς τον σε έναν πρόωρο αποκλεισμό στο Erste Bank Open της Βιέννης.

Ο Tiafoe όχι μόνο επανέλαβε τον μεγάλο θρίαμβο του Wimbledon, κερδίζοντας για 2η φορά μέσα σε λίγους μήνες τον Στέφανο, αλλά το έκανε και σε έναν αγώνα που δεν πήγαινε όπως θα ήθελε.

Μέσα σε 28 μόλις λεπτά, ο Τσιτσιπάς είχε καταφέρει να πάρει το 1ο σετ, στο οποίο ήταν καλύτερος, πήρε το break της διαφοράς στο 6ο game (4-2) και έχασε μόλις 3 πόντους σε όλα τα service games του!

Kαι στο 2ο σετ κρατούσε εύκολα το σερβίς του ο Στέφανος, μέχρι όμως να φτάσουμε στο 8ο game. Εκεί έκανε ένα πολύ κακό game από τη γραμμή του σερβίς, “χάρισε” πολλούς πόντους και μάλιστα δυο απ’ αυτοί ήταν συνεχόμενοι στο 40-40, κάνοντας 2 διπλά λάθη στη σειρά, με τον Tiafoe να παίρνει έτσι σαν “δώρο” ένα break και να περνάει μπροστά με 5-3. Με love service game έκανε το 6-3 ο Αμερικανός και από το πουθενά το παιχνίδι έγινε ντέρμπι.

Ακολούθησε μάλιστα μια νέα ανατροπή, καθώς ο Τσιτσιπάς είχε καλύτερο ξεκίνημα στο 3ο σετ και είχε απαντήσει προσωρινά με ένα break, που τον έβαλε ξανά σε θέση οδηγού, στο 3-0.

Ο Tiafoe όχι μόνο δεν τα παράτησε, αλλά εκμεταλλεύτηκε τη νέα ολιγωρία του Στέφανου για να κάνει 2 break στη σειρά και να κερδίσει συνολικά 5 σερί games, περνώντας μπροστά με 5-3! Το μόνο που κατάφερε από εκεί και πέρα ο Στέφανος ήταν να μειώσει σε 5-4, πριν ο Αμερικανός κρατήσει το σερβίς του και κάνει το τελικό 6-4, για να ολοκληρώσει μια πολύ μεγάλη ανατροπή σε 1 ώρα και 49 λεπτά παιχνιδιού.

O Tiafoe, o οποίος ξεκίνησε από τα προκριματικά της Βιέννης, προηγείται πλέον με 2-1 νίκες του Τσιτσιπά και θα είναι στα προημιτελικά του Erste Bank Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον Diego Schwartzman. Θυμίζουμε πως λίγες ώρες πριν ο Αργεντινός είχε κερδίσει τον Gael Monfils με 7-6 (5), 4-6, 6-2.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected