Αθλήματα

Απίστευτο ματς από την ΑΕΚ στη Γαλλία, πήρε ιστορική νίκη!

Απίστευτη ΑΕΚ, τρέλανε όλη την Ευρώπη, με την μεγαλειώδη νίκη της απέναντι στη Νιμ στην Γαλλία, με 27-26, χάρη στο γκολ του Πλάθα στο τελευταίο δευτερόλεπτο, μετά από την πάσα του συμπατριώτη του Μόγια! Ο Πλάθα είχε 5 γκολ σε 5 προσπάθειες!

Εμφάνιση που συγκινεί τους απανταχού Ενωσίτες και εξυψώνει όχι μόνο το όνομα της τρεμπλούχου του πεισματάρη ηγέτη Σταμάτη Παπασταμάτη αλλά και συνολικά το ελληνικό χάντμπολ.

Η ΑΕΚ, που έπαιξε χωρίς δύο βασικούς περιφερειακούς παίκτες της, τον Μυλωνά και τον Λέμος και φυσικά δίχως και τον Κεδέρη, βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 5 γκολ διαφορά στα μέσα του δεύτερου μέρους, ωστόσο, δεν δείλιασε ποτέ, ήταν εξαιρετική στην άμυνα, είχε πίστη και υπέροχο Μπουκοβίνα και έφθασε με συλλογική προσπάθεια στην επιβλητική επιτυχία.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Γάλλοι προσπαθούσαν να ξεφύγουν στο σκορ και κάποια στιγμή το έκαναν (22-17), αλλά η ΑΕΚ δεν εγκατέλειπε και στο 45΄, το σκορ ήταν στο 22-20. Δεκατρία λεπτά πριν το τέλος, η διαφορά έπεσε στο ένα γκολ (23-22) ενώ στο πεντάλεπτο, η «Ένωση» είχε ισοφαρίσει σε 25-25 και ο τιτάνας Πέτρος Μπουκοβίνας (με 14 επεμβάσεις συνολικά ) απέκρουσε πέναλτι! Στο τελευταίο πεντάλεπτο έσπασαν καρδιές, οι Γάλλοι προηγήθηκαν με 26-25, αλλά ο Καλόμοιρος ισοφάρισε σε 26-26, ένα λεπτό πριν τη λήξη.

Στο τελευταίο δευτερόλεπτο ήρθε όμως η τεράστια ανατροπή, με τον Πλάθα να σκοράρει και την ΑΕΚ να φεύγει με το «διπλό».

Στο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν πίσω στο σκορ με 16-14, αλλά, ανέτρεψε το διαρκές προβάδισμα της Νιμ χάρη στην πίστη και την ενέργεια της και με τη μία και μόνη φάση στην οποία βρέθηκε μπροστά στο σκορ, έφθασε στην ιστορική νίκη, στο διπλό που ενθουσίασε τους φίλους της σε όλο τον κόσμο και φυσικά τους σχεδόν 100 τυχερούς φιλάθλους της που ήταν κοντά της στο κλειστό της Νιμ.

Νιμ : Τομπί 7, Ακουεβίλο 4, Χισχάμ 4, Πογέτ 4, Μινέλ 2, Ρεμπισόν 1, Γιάκομπσεν 1, Ντουπί 1, Γκιγού 1, Σαλού 1, Ντέρισμπουργκ, Γκαγιέγο, Γκιμπερνόν, Πουλιέζ, Ντεσμπονέτ, Πολ.

ΑΕΚ : Μπουκοβίνας, Αραμπατζής  2, Καλόμοιρος 2, Τζηράς 8, Ουγκάλντε 2, Μπριάτκα 1, Κοτσιώνης, Λέμος, Πλάθα 5, Ηλιόπουλος 2, Νικολαϊδης 1, Μπετζιλαλί, Αντζελιτς, Μόγια 1, Παπαδιονυσίου 2, Μπεριά 1.

*greekhandball.com

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected