Διάφορα

Ο Μπάιντεν έκανε διάγγελμα για τις κυρώσεις στη Ρωσία, τις οποίες…δεν ανακοίνωσε! (vid)

Νέο πακέτο κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας, ανακοίνωσε ο Τζο Μπάιντεν. Αφόρητη η πίεση των δημοσιογράφων για τις κυρώσεις… που δεν ανακοινώθηκαν.

Όπως αναφέρει τo News247, κατόπιν της ολοκλήρωσης της έκτακτης συνόδου κορυφής της G7 μέσω τηλεδιάσκεψης και υπό το φως της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο Τζο Μπάιντεν σε διάγγελμά του, ανακοίνωσε νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Μόσχας.

Μετά την ολοκλήρωση του διαγγέλματός του, ο Αμερικανός πρόεδρος δέχθηκε μεγάλες πιέσεις από τους δημοσιογράφους, που τον ρωτούσαν για τις “καταστροφικές κυρώσεις” που ουσιαστικά… δεν ανακοινώθηκαν.

“Γιατί δεν επιβάλετε οι κυρώσεις να ισχύσουν από σήμερα”, ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι τον Αμερικανό πρόεδρο, ενώ για την ανακοπή της Ρωσίας από το σύστημα SWIFT, ο Τζο Μπάιντεν επέμεινε πως οι κυρώσεις που ήδη επιβάλλονται υπερβαίνουν ήδη αυτού του μέτρου.

Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής του καθώς παραμένει επιλογή, την οποία η Ευρώπη δεν προτίθεται να εξετάσει προς το παρόν.

Έκανε λόγο για “προμελετημένη επίθεση” του Πούτιν, κατηγορώντας τον Ρώσο πρόεδρο ότι απέρριψε κάθε είδους πρόταση για διάλογο με τις ΗΠΑ.

“Ο Πούτιν είναι αυτός που επέλεξε τον πόλεμο” δήλωσε στη συνέχεια, τονίζοντας ότι οι κυρώσεις που θα επιβληθούν στη Ρωσία “θα πλήξουν την οικονομία της”.

“Αυτή η επίθεση θα κοστίσει στη Ρωσία πολλά, και οικονομικά και κοινωνικά και πολιτικά. Κι αυτό θα φροντίσουμε να συμβεί. Η απροκάλυπτη ρωσική επίθεση δεν θα μείνει αναπάντητη. Υπάρχουν αξίες όπως η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, η Δημοκρατία, η ελευθερία, που πρέπει να υποστηρίξουμε. Και δεν θα τις αφήσουμε να καταπατηθούν από τα στρατεύματα του Πούτιν”.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected