Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Η περσινή Αταλάντα εμφανίστηκε στο “Καραϊσκάκης” και πέρασε με τρία γκολ (vid)

Όπως ήταν φυσιολογικό, ο Ολυμπιακός ρίσκαρε μετά το ματς στο Μπέργκαμο. Κι αυτό το “πλήρωσε”. Η Αταλάντα πέτυχε τρία γκολ και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Europa League.

Η ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε με τη βαρειά ήττα 0-3 απ’ την Αταλάντα στο Φάληρο, η οποία προκρίθηκε στη φάση των 16 του Europa League με συνολικό σκορ 5-1. Σκόρερ οι Μέιλε (40′) και Μαλινόφσκι (67′, 69′). Το 0-1 της Αταλάντα ώθησε τους Πειραιώτες να ψάξουν δικό τους τέρμα, με αποτέλεσμα να έρθουν τα δύο γκολ του Μαλινόφσκι.

Η Αταλάντα με όπλο την καλή κυκλοφορία της μπάλας πήρε τον έλεγχο του ματς απ’ το ξεκίνημα ωστόσο την πρώτη καλή στιγμή την είχε ο Ολυμπιακός με τον Μαντί Καμαρά. Στο 7′ βρήκε μέτρα στο γήπεδο και δοκίμασε καλό σουτ εκτός περιοχής! Η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά καλός τακτικά με τους Τικίνιο, Ονιεκούρου, Αγκιμπού και Εμβιλά να κάνουν άρτιο παιχνίδι, αλλά οι Πειραιώτες δεν είχαν το κάτι παραπάνω για ν’ απειλήσουν επί της ουσίας. Αντιθέτως η Αταλάντα έδειξε τις αρετές της και κατάφερε να φτάσει στο γκολ στο 40ο λεπτό. O Μέιλε έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση, ο Λαλά φάνηκε να αποκτά προβάδισμα στη φάση και να καλύπτει, ωστόσο ο φουλμπακ της Αταλάντα βρήκε χώρο να σουτάρει και να ανοίξει το σκορ! Ο Ολυμπιακός απάντησε με μια καλή στιγμή στο 44′. Ο Μαντί εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, η μπάλα κατέληξε στον Εμβιλά, ο οποίος από μέσα δεξιά της περιοχής δοκίμασε βολέ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε αλλαγή στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Παπέ Σισέ αποχώρησε και τη θέση του πήρε ο Γιώργος Μασούρας. Αλλαγή σχηματισμού από τριάδα στην άμυνα και 3-4-3 σε 4-2-3-1. Στο 51′ ο Μασούρας έκανε αισθητή την παρουσία του. Ο Έλληνας μέσος έφυγε στην κόντρα, αλλα καθυστέρησε και έχασε την μπάλα. Στη συνέχεια της φάσης ο Λαλά με το κεφάλι έψαξε τον Τικίνιο, η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 60ο λεπτό ο Βαλμπουενά πέρασε στο ματς, αντικαθιστώντας τον πολύ καλό τακτικά Ονιεκούρου.

Επτά λεπτά αργότερα ήρθε το 0-2 για την Αταλάντα. Ο Μπογκά απ’ τα αριστερά τράβηξε πάνω του τον Εμβιλά και τον Μανωλά και πάσαρε στον Κουπμάινερς. Εκείνο απευθείας για τον Μαλινόφκσι, ο οποίος σκόραρε με ωραίο σουτ. Ο Μαλινόφσκι πέρασε αντιπολεμικό μήνυμα για τον πόλεμο στην Ουκρανία και δύο λεπτά αργότερα σημείωσε και δεύτερο τέρμα για το 0-3. Εν τω μεταξύ ο Πέδρο Μαρτίνς είχε περάσει στο ματς τους Βρουσάι και Ελ Αραμπί, αντί Εμβιλά και Λαλά. Ο Ουκρανός βρήκε χώρο και εξαπέλυσε εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής, ο Βατσλίκ δεν κατάφερε ν’ αντιδράσει. Στο 74′ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και ο νεαρός Φαντιγκά αντί του Τικίνιο. Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε και η πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη ολοκληρώθηκε.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σισέ (46′ Μασούρας), Λαλά (68′ Αραμπί), Μ. Καμαρά, Α. Καμαρά, Εμβιλά (68′ Βρουσάι), Ρέαμπτσουκ, Ονιεκούρου (60′ Βαλμπουενά), Τικίνιο (74′ Φαντιγκά).

Αταλάντα (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Μούσο, Τολόι, Ντεμιράλ (90′ Τσιταντίνι), Τζιμσίτι, Χάτεμπερ, Ντε Ρόουν, Φρόιλερ, Μέλε (84′ Πετσέλα), Μαλινόφσκι (84′ Μιχάιλα), Πεσίνα (57′ Κοπμάινερς), Πάσαλιτς (57′ Μπογκά).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected