Ποδόσφαιρο Κόσμος

FA Cup : Αντίπαλος της Λίβερπουλ στον τελικό η Τσέλσι (vid)

Εννιά λεπτά ήταν αρκετά για την Τσέλσι… Τόσα χρειάστηκε η ομάδα του Τόμας Τούχελ για να «κλειδώσει» το εισιτήριο της για τον μεγάλο τελικό του FA Cup με τη Λίβερπουλ στις 14/5.

Παρότι οι «μπλε» τα βρήκαν σκούρα, η ποιότητα τους ήταν αρκετή για να κρίνει τον ημιτελικό του Κυπέλλου με την Κρίσταλ Πάλας, με την Πρωταθλήτρια Ευρώπης να επικρατεί με 2-0 και να «κλειδώνει» το ραντεβού της με τη Λίβερπουλ, σε ένα repeat του τελικού του League Cup.

Επειτα από ένα πρώτο μέρος χωρίς τίποτα τρομερό, η ομάδα του Τόμας Τούχελ καθάρισε μάλλον εύκολα. Στο 65’ μετά από προσπάθεια του Χάβερτς από δεξιά ο Λόφτους-Τσικ με βολέ έγραψε το 1-0 και στο 76’ ο Μάουντ με ωραίο τελείωμα μέσα από την περιοχή έπειτα από πάσα του Βέρνερ έκανε το 2-0. Αυτό διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε καθώς στο 90’ ο Λουκάκου, είχε μπει αλλαγή, φάτσα με το γκολ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Αυτός θα είναι ο 16ος τελικό στο FA Cup για την Τσέλσι, η οποία έχει 8 κατακτήσεις και είναι 3η στη σχετική λίστα πίσω μόνο από Αρσεναλ (14) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (12).

Συνθέσεις

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν (82′ Τιάγκο Σίλβα), Ρίντιγκερ, Τζέιμς, Ζορζίνιο (77′ Καντέ), Κόβατσιτς (26′ Λόφτους-Τσικ), Αλόνσο, Μάουντ (77′ Ζίγιεχ), Χάβερτς (77′ Λουκακού), Βέρνερ

Κρίσταλ Πάλας (Πατρίκ Βιεϊρά): Μπάτλαντ, Γουόρντ, Γκουέχι, Άντερσεν, Μίτσελ, Κουγιατέ (85′ Μιλιβόγεβιτς), ΜακΆρθουρ (72′ Ολίσε), Ζαχά, Έζε, Σλουπ (72′ Μπεντεκέ), Ματετά (55′ Αγιού)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected