Κατηγορίες
Αθλήματα

Το Μόντε Κάρλο του…ανήκει : Ξανά “Βασιλιάς” ο Στέφανος Τσιτσιπάς! (vids)

© Corinne Dubreuil/ATP Tour

Διατήρησε τον θρόνο του στο πριγκιπάτο ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος κέρδισε τον φορμαρισμένο και πολύ μεγάλο μαχητή Alejandro Davidovich Fokina με 6-3, 7-6 (3) στον τελικό του Monte-Carlo Masters, για να φτάσει τις 10 διαδοχικές νίκες στο Μονακό και να κατακτήσει τον τίτλο για 2η χρονιά στη σειρά.

Όπως αναφέρει το tennisnews, ο 23χρονος Έλληνας τενίστας έχει πλέον 2 τίτλους στην κατηγορία Masters 1000 και τους κέρδισε και τους δυο στο Monte-Carlo, όπου χτίζει μια τρομερή παράδοση, έχοντας να ηττηθεί από το 2019 στα γήπεδα του Monte-Carlo και έχοντας χάσει μόνο ένα σετ στις 10 τελευταίες αναμετρήσεις του.

Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος για τον Στέφανο στη φετινή χρονιά και ο 2ος τίτλος σε Masters τουρνουά, ενώ συνολικά έφτασε τους 8 τίτλους στην καριέρα του (8-11 σε τελικούς). Στο χώμα έχει κερδίσει τους 4 από αυτούς, τα δυο τρόπαια στο Monte-Carlo, το 250άρι στο Εστορίλ το 2019 και το 250άρι στη Λυών το 2021.

O Τσιτσιπάς είναι ο 6ος παίκτης στην ιστορία της open era που κερδίζει back-to-back τίτλους στο ιστορικό τουρνουά του Monte-Carlo, μετά από Ilie Nastase, Bjorn Borg, Thomas Muster, Juan Carlos Ferrero και Rafael Nadal.

Ο τελικός δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον πρωταθλητή μας, που υπέστη πρώτος break στο 3ο game και βρέθηκε πίσω με 1-2. Ανταποκρίθηκε ωστόσο πολύ καλά και έκανε αμέσως το break back, για να ισοφαρίσει σε 2-2.

Στο 8ο game ο Στεφ απείλησε ξανά το σερβίς του Ισπανού και έκανε νέο break για να περάσει μπροστά με 5-3, ενώ στη συνέχεια ολοκλήρωσε το 1ο σετ με εντυπωσιακό τρόπο, ένα love service game.

Ο Τσιτσιπάς άνοιξε το 2ο σετ όπως ακριβώς είχε κλείσει το 1ο, δηλαδή με ένα break, για να φτάσει τα 5 κερδισμένα games στη σειρά και να προηγηθεί με 6-3, 2-0, σε ένα σημείο που φαινόταν να έχει τον απόλυτο έλεγχο.

Δεν το έβαλε κάτω ο Davidovich Fokina, που κέρδισε τα 3 επόμενα games και κατάφερε να γυρίσει για λίγο το momentum, αποκτώντας προβάδισμα με 3-2. Ο Τσιτσιπάς ανταποκρίθηκε με ένα love service game για το 3-3, ενώ στο 9ο game “έσπασε” ξανά το σερβίς του Ισπανού και ανέκτησε το πάνω χέρι, με 5-4.

Για ακόμα μια φορά έδειξε την τεράστια μαχητικότητά του ο Davidovich Fokina, ο οποίος αρνήθηκε για μια ακόμα φορά να παραδώσει τα όπλα και κατάφερε να δώσει νέα παράταση στην αγωνία, κάνοντας break στο game που ο Στέφανος σέρβιρε για τον τίτλο και ισοφαρίζοντας σε 5-5.

Κράτησε, έστω και δύσκολα, και το σερβίς του ο 22χρονος για να περάσει μπροστά με 6-5, με τον Στέφανο να ανταποκρίνεται για μια ακόμα φορά πολύ καλά, κρατώντας το σερβίς του για το 6-6.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected