Κατηγορίες
Αθλήματα

Ημιτελικά ο σπουδαίος Τσιτσιπάς στη Μαδρίτη! (vids)

© Mutua Madrid Open

Μια μεγάλη πρόκριση πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος επιβλήθηκε με 6-3, 2-6, 6-4 του Andrey Rublev στο Manolo Santana της Μαδρίτης και μπήκε στην τελική 4άδα του Mutua Madrid Open.

Όπως αναφέρει το tennisnews, αυτός θα είναι ο 10ος ημιτελικός σε Masters διοργάνωση για τον 23χρονο Έλληνα τενίστα (6ος στο χώμα), 2 φορές πρωταθλητή στο Monte-Carlo Masters και φιναλίστ στη Μαδρίτη το 2019.

O Τσιτσιπάς πραγματοποίησε ιδανικό ξεκίνημα στον προημιτελικό, πήρε το προβάδισμα με 3-0 και δεν έχασε καμία στιγμή τον έλεγχο στο εναρκτήριο σετ, το οποίο κατόρθωσε να κλείσει στο 9ο game, όταν κράτησε το σερβίς του για το 6-3. Σε κανένα service game του δεν έχασε περισσότερους από 2 πόντους και δεν κινδύνεψε με break point o Έλληνας τενίστας.

Ο Rublev χρειάστηκε να σβήσει 2 break points για να κρατήσει το σερβίς του στο 1ο game του 2ου σετ, αλλά στη συνέχεια βελτιώθηκε από τη γραμμή του σερβίς και εκμεταλλεύτηκε και ένα διάστημα χαλάρωσης του Στέφανου, για να κάνει δυο συνεχόμενα break και να μετατρέψει γρήγορα το 2-2 σε 6-2, στέλνοντας την αναμέτρηση σε 3ο σετ.

Ανταποκρίθηκε πάρα πολύ καλά ο Στέφανος, ο οποίος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στη συνέχεια και έκανε ένα από τα καλύτερα σετ του στο τουρνουά. Έχασε μόλις 4 πόντους από τη γραμμή του σερβίς (21/25) – τους 3 από αυτούς στο τελευταίο game – και έκανε ένα φανταστικό 9o game για να πάρει το break και να περάσει μπροστά με 5-4.

Στο 10ο game ο Rublev είχε την ευκαιρία να μείνει στο τουρνουά, καθώς για 1η φορά στο σετ έγινε απειλητικός ως receiver και προηγήθηκε με 15-40, όμως ο Στέφανος δεν έχασε την ψυχραιμία του και πήρε τους 4 επόμενους πόντους, για να ολοκληρώσει το έργο του σε 1 ώρα και 59 λεπτά παιχνιδιού.

Στην επιστροφή του στα ημιτελικά της Μαδρίτης μετά από 3 χρόνια, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει το νικητή του τελευταίου σημερινού αγώνα, μεταξύ του υπερασπιστή του τίτλου Alexander Zverev και του Felix Auger-Aliassime.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected