Κατηγορίες
Super League 1 - Μεταγραφές

Παίρνει και Bryan Dabo ο Άρης!

Κοντά σε ένα δεύτερο μεταγραφικό χτύπημα βρίσκεται ο Άρης μετά τον Αντρέ Γκρέι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SportFm, η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι σε προχωρημένες επαφές με τον Μπράιαν Νταμπό. Τον 30χρονο Γάλλο με καταγωγή από την Μπουρκίνα Φάσο που την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στην Τουρκία με την φανέλα της Ρίζεσπορ κάνοντας 19 εμφανίσεις.

Ο ύψους 1,87 κεντρικός μέσος που αγωνίζεται κυρίως ως οκτάρι (μπορεί να αγωνιστεί και στο δέκα), έφτιαξε το όνομά του στη Γαλλία και πιο συγκεκριμένα στη Μονπελιέ από την οποία ξεκίνησε κάνοντας συνολικά 83 συμμετοχές με επτά γκολ και τέσσερις ασιστ. Τον Ιανουάριο του 2014 δόθηκε δανεικός στην Μπλάκμπερν αλλά δεν προσαρμόστηκε και επέστρεψε στη Γαλλία. Το καλοκαίρι του 2016 τον απέκτησε έναντι 4εκ ευρώ η Σεντ Ετιέν.

Έκανε 39 ματς με δυο γκολ ως τον Ιανουάριο του 2019 που τον απέκτησε η Φιορεντίνα με τρία εκατ. ευρώ. Στους Βιόλα έκανε 36 παιχνίδια με δυο γκολ ως τον Γενάρη του 2020 που δόθηκε δανεικός στη Σπαλ (16 συμμ- 1γκολ).

Το καλοκαίρι του 2020 έλυσε το συμβόλαιό του με την Φιορεντίνα και πήγε στη Μπενεβέντο με την οποία έκανε 25 εμφανίσεις. Το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο με την Ρίζεπορ. Ο Νταμπό έχει αγωνιστεί στις μικρές εθνικές ομάδες της Γαλλίας και από το 2018 αγωνίζεται στην εθνική της Μπουρκίνα Φάσο, χώρα καταγωγής, μετρώντας 18 συμμετοχές.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected